Navigointivalikko
Uutiset 2016

Uutiset 2016

Uutiset 2016

Järvillä sinilevää ajankohtaan nähden runsaasti

Sinilevien runsaita pintakukintoja on lämpimän sään myötä alkanut esiintyä. Sisävesillä runsaita pintakukintoja on havaittu seitsemällä havaintopaikalla. Osalla merialueista esiintyy jo laajalti sinilevää, mutta pääasiassa veteen sekoittuneena. Saaristomerellä levää on paikallisesti erittäin runsaasti.

Näin tunnistat sinilevän

Sinilevä näkyy vihertävinä tai kellertävinä hippusina, tikkusina tai hiutaleina vedessä. Erittäin runsaana esiintyessään se muodostaa maalia tai hernekeittoa muistuttavan leväpuuron. Sinilevä ei jää keppiin roikkumaan kuten isokokoisemmat rihmamaiset levät. Lasiastiassa vettä seisotettaessa sinilevä nousee noin tunnin kuluessa veden pinnalle.

Siitepöly näyttää erehdyttävästi sinilevältä, mutta siitepölyä on vedessä eniten keväällä ja alkukesästä. Sinilevät runsastuvat kesällä vesien lämmettyä eli yleensä vasta keskikesästä eteenpäin. Sinilevän voi kuitenkin varmuudella tunnistaa ainoastaan mikroskooppitutkimuksella, joten veden värjäytymiin tulee aina suhtautua asianmukaisella varovaisuudella.

Lue lisää:

Alueellisia tiedotteita:


Alueellista tietoa