Navigointivalikko
Uutiset 2013

Uutiset 2013

Uutiset

Itämerirahaa jätevedenkäsittelyn tehostamiseen (Uudenmaan ELY-keskus)

Osana vuonna 2012 käynnistämäänsä ohjelmaa ravinteiden kierrätyksen edistämiseksi ja Saaristomeren tilan parantamiseksi 2012-2015 ympäristöministeriö myönsi vuonna 2012 määrärahaa sellaisten hankkeiden edistämiseksi, joilla tehostetaan yhdyskuntien jätevedenkäsittelyä ja jätevesien ravinteiden kierrätystä sekä selvitetään toimien kustannustehokkuutta. Nyt määrärahan käyttöaluetta laajennetaan Varsinais-Suomen ELY-keskuksen lisäksi myös Uudenmaan ELY-keskuksen alueelle.

Määrärahaa voivat hakea Uudenmaan ELY-keskuksen toiminta-alueen vesihuoltolaitokset, jotka haluavat tehostaa jätevedenpuhdistustoimintaansa. Rahoitusta myönnetään enintään 50 % hankkeen kokonaiskustannuksista.

Rahoitettavissa hankkeissa tulee selvittää ja suunnitella toteutettavia tehostamistoimenpiteitä, joilla nykyisestä puhdistamosta saataisiin mahdollisimman hyvä puhdistustulos erityisesti fosforin- ja typenpoiston osalta. Rahoitusta myönnetään esimerkiksi tehostamistoimien selvittämiseen, mahdollisten koeajojen järjestelyihin, henkilökunnan koulutukseen ja tarvittaviin vähäisiin muutostöihin. Haku ei koske hankkeita, jotka sisältävät laajennus- ja peruskorjausinvestointeja.

Tarkemmat hakuohjeet löytyvät oheisesta liitteestä

Rahoitusta haetaan samalla hakulomakkeella kuin muitakin Saaristomeren tilan parantamiseen liittyviä hankkeita
> hakulomake

Lomakkeen tiedoista poiketen hakulomake palautetaan joko kirjeellä osoitteeseen
Uudenmaan ELY-keskus, PL 36, 00521 HELSINKI tai
sähköisesti kirjaamo.uusimaa(at)ely-keskus.fi

Hakemukset tulee jättää viimeistään 30.9.2013.

Lisätiedot:

  • ylitarkastaja Ari Kangas, p. 0295 021 401,ari.kangas(at)ely-keskus.fi
  • insinööri Ilkka Juva, p. 0295 021 400, ilkka.juva(at)ely-keskus.fi

Helsingissä 30. päivänä elokuuta 2013
Uudenmaan ELY-keskus


Alueellista tietoa