Navigointivalikko
Uutiset 2013

Uutiset 2013

Uutiset

Innovaatioleirin kyselyyn vastasi 146 henkilöä (Kaakkois-Suomen ELY-keskus)  
 

Kaakkois-Suomen innovaatioleiri "Rajan läheisyyden mahdollisuudet" on lähestymässä kovaa vauhtia. Lappeenrannassa 19.-21. marraskuuta järjestettävää innovaatioleiriä koskevaan ideakyselyyn vastasi 146 henkilöä. Heistä 70 henkilöä oli kiinnostunut leiristä, ja lähes 40 henkilöä oli halukas itse osallistumaan leirille. Innovaatioleirin järjestävät Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Etelä-Karjalan Kärki-Leader ry, Kehittämisyhdistys Sepra ry, Länsi-Saimaan kehittämisyhdistys ry, Pohjois-Kymen Kasvu ry ja Maaseutuverkostoyksikkö.

Parhaillaan on menossa sitova ilmoittautuminen. Ilmoittautumisaika päättyy 30. lokakuuta. Leirivahvuus tulee olemaan  35 henkilöä. Leiriläisten toivotaan edustavan laajasti eri toimijoita, yrityksiä ja yhdistyksiä kattavasti koko Kaakkois-Suomen alueelta. Ilmoittautuneista joudutaan mahdollisesti tekemään karsintaa, jos määrä ylittää 35 henkilöä.

Leirillä työskentely perustuu tiiviiseen ryhmätyöhön. Kyselyssä saatiin runsaasti uusia teema- ja kehittämisideaehdotuksia. Niitä on hyödynnetty ryhmien teemoja valittaessa. Valitut teemat ovat: hyvinvointia matkailusta, lähiruoka, kylämatkailu, tulevaisuuden trendit matkailussa ja toimialojen rajat ylittävä yhteistyö.

Kukin ryhmä työstää omaa teemaansa kaikkien kolmen päivän ajan. Ryhmien tulokset esitellään muille leiriläisille, kutsuvieraille sekä medialle leirin päätöstilaisuudessa 21. marraskuuta.

Leiri on osallistujille majoituksen, ruokailujen ja muun ohjelman osalta ilmainen. Matkakuluista ja mahdollisista ansionmenetyksistä jokainen vastaa itse.

- Leiri tulee olemaan tiivis ja työntäyteinen, mutta taatusti antoisa ja palkitseva. Leirimuotoinen kehittäminen on uusi tapa tehdä tulevaisuutta, toteaa leiriemäntänä toimiva Terttu Kivinen.

Rajan läheisyyden mahdollisuudet -innovaatioleirin lähtökohtana on ideoida ja jalostaa uusia kysyntälähtöisiä matkailutuotteita ja -palveluja erityisesti venäläisille asiakasryhmille. Samalla syvennetään eri toimialoja edustavien toimijoiden yhteistyötä ja perehdytään innovaatioleirin toimintatapaan. Tavoitteena on saada innovaatioleiristä pysyvä tapa työskennellä kehittämisideoiden jalostamiseksi.

Lisätietoa: Terttu Kivinen (terttu.kivinen@lappeenranta.fi)

 


Alueellista tietoa