Navigointivalikko

Alueellista tietoa

Hyvän maankäytön suunnittelun palkinto VT5:n projektijohtaja Hannu Nurmelle (Etelä-Savo)

Etelä-Savon ELY-keskus palkitsi hyvästä maankäytön suunnittelusta Liikenneviraston projektijohtaja Hannu Nurmen. Palkinto luovutettiin Etelä-Savon kaavoittajien ja rakennustarkastajien neuvottelupäivillä 6.2.2020 Mikkelissä.

Hannu Nurmi toimi projektijohtajana VT5 -tiesuunnitelman välillä Nuutilanmäki - Mikkeli muutostyössä. ELY-keskus toteaa palkinnon perusteluissa, että Nurmen ammattitaitoisen toiminnan ansiosta tiejakso voidaan toteuttaa turvallisena, laadukkaana ja sujuvasti liikennöitävänä.
- Hannu Nurmi sai ammattitaitoisella suunnittelulla aikaan erittäin kustannustehokkaita ja silti teknisesti korkeatasoisia ratkaisuja, totesi yksikön päällikkö Eero Korhonen palkinnon luovutustilaisuudessa.

Hyvällä tiesuunnittelulla on erittäin pitkäaikainen ja suuri vaikutus liikenneturvalliseen ja sujuvaan liikennöintiin, eri alueiden saavutettavuuteen sekä ympäristöön ja alueen asukkaiden elinoloihin.

Nurmen yhteistyö sidosryhmien ja alueen asukkaiden kanssa on ollut kuuntelevaa ja sujuvaa. Eri henkilöiden ja tahojen vaatimukset ja tarpeet on mahdollisuuksien mukaan sisällytetty tiesuunnitelman ratkaisuihin. Tiesuunnitelman muutoksen edellyttämässä YVA-prosessissa prosessin vaatimat taustaselvitykset tulivat laadukkaasti laadittuina ajallaan ja vaikuttivat prosessin sujuvaan läpivientiin.

Tiesuunnittelu on osa maankäytön suunnittelua. Varsinkin pitkillä suunnittelujaksoilla on ratkaistavana runsaasti erilaisia asioita. Lopputuloksessa on otettava huomioon tien tekniset laatuvaatimukset, tien toteuttamiskustannukset sekä ympäristöön ja ihmisten elinoloihin vaikuttavat seikat.

Tässä tapauksessa väyläsuunnittelu toimii esimerkkinä muulle maankäytön suunnittelulle siinä, miten ammattitaitoisella suunnittelulla on mahdollista saada rajatulla budjetilla enemmän tulosta.

Lisätietoja:

Yksikön päällikkö Eero Korhonen, Etelä-Savon ELY-keskus, eero.korhonen(at)ely-keskus.fi, p. 0295 024 189

TIEDOTTEET (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)