Navigointivalikko
Uutiset 2016

Uutiset 2016

Uutiset 2016

Havaintoja runsaista leväkukinnoista vähän

Järvillä sinilevien pintakukinnat ovat lisääntyneet viime viikosta. Runsaita sinilevien pintakukintoja on havaittu viidellä valtakunnallisella havaintopaikalla ja hieman sinilevää 27 havaintopaikalla. Kansalaisilta tulleissa havainnoissa parillakymmenellä paikalla on havaittu sinilevää. Näistä kolme koskee erittäin runsasta ja neljä runsasta sinilevien pintaesiintymää Etelä-, Keski- ja Itä-Suomessa.

Viime viikolla sateinen ja tuulinen sää sekoitti järvien pintavesiä ja vähensi sinileväesiintymiä. Sään muututtua poutaisemmaksi ja tyynemmäksi sinilevää on havaittu enemmän. Lähiviikkoina sinilevä voi runsastua järvillä, koska valuma-alueilta on tullut sateiden myötä lisää ravinteita.

Valtakunnalliseen sinileväseurantaan kuuluvilta 32 rannikon havaintopaikalta hieman sinilevää on havaittu yhteensä vain viideltä Perämeren, Saaristomeren ja itäisen Suomenlahden havaintopaikalta.  Runsaasti sinilevää oli Perämerellä Iin edustan havaintopaikalla. Lisäksi kansalaiset ovat ilmoittaneet sinilevien pintaesiintymistä Saaristomereltä, Merenkurkusta Vaasan edustalta ja itäiseltä Suomenlahdelta.  Avomerellä tuulinen sää on estänyt sinilevien pintaesiintymien muodostumista.

Lue lisää:

Alueellisia tiedotteita:


Alueellista tietoa