Navigointivalikko

Alueellista tietoa

Finland - Norway - Sweden Day on rekrytointitapahtuma, jossa eri alojen suomalaiset, norjalaiset ja ruotsalaiset työnantajat sekä työnhakijat eri EU-/ETA-maista kohtaavat verkossa. Messut ovat avoinna kaikkien alojen rekrytointeihin ja myös kesätyörekrytointiin. Tapahtuma järjestetään verkossa 11.3.2020 klo 11-17.

- Verkossa toteutettava tapahtuma tarjoaa suomalaiselle työnantajalle mainion tilaisuuden löytää osaajia ympäri Eurooppaa. Tapahtuma on maksuton, ja sitä voi myös hyvällä syyllä kutsua ympäristöystävälliseksi, sillä kenenkään ei tarvitse rekrytointivaiheessa matkustaa mihinkään, summaa Pohjanmaan TE-toimiston EURES-asiantuntija Tomas Ede.

Tapahtuma on osa European Job Days (EOJD)-tapahtumia, joita järjestetään Euroopan laajuisesti. Maaliskuussa järjestettävä tapahtuma on jo kymmenes tapahtuma, jonka järjestelyissä Suomi on mukana. Suomen messut ovat aina herättäneet paljon mielenkiintoa. Viime syksyn messut houkuttelivat yli 2 000 rekisteröitynyttä työnhakijaa. Hakijoita oli kaikista Euroopan maista, erityisesti Espanjasta, Portugalista, Italiasta, Romaniasta ja Ranskasta. Mukana oli rekrytoimassa 30 suomalaista työnantajaa, joilla oli lähes 250 avoinna olevaa työpaikkaa. Maaliskuun messuille odotetaan entistä enemmän osallistujia.

Vaasalainen insinööritalo Prohoc osallistui viime vuonna kahteen European Job Days -tapahtumaan.

- Olemme erittäin tyytyväisiä EOJD-verkkorekrytointitapahtumiin. Ensimmäiseen tapahtumaan osallistuessamme arvelimme etukäteen saavamme ehkä parikymmentä hakemusta, mutta niitä tulikin yli sata. Viitisenkymmentä hakijaa oli todella kiinnostavia - siis sellaisia, joilla oli tarvittava erityisosaaminen ja kokemus, toteaa myynnistä ja rekrytoinnista vastaava johtaja Iiro Wesslin Prohocilta.

- EOJD on hyvä keino laajentaa osaajien rekrytointia muihin Euroopan maihin. Sitä kautta se auttaa laajentamaan yrityksen toimintaa entistä globaalimmaksi, lisää Prohocin Juho Veteläinen.

Maaliskuun Finland - Norway - Sweden Day -tapahtumaan ehtii vielä hyvin mukaan. Saadakseen parhaan mahdollisen hyödyn tapahtumasta yritysten kannattaa rekisteröityä portaaliin mahdollisimman pian ja laittaa englanninkieliset työpaikkailmoitukset alustalle näkyviin.

Suomalaisten työnantajien osaavan työvoiman saatavuuden tueksi järjestetyn tapahtuman toteuttamisesta vastaavat TE-palveluiden eurooppalainen työnvälitysverkosto EURES, Euroopan komissio ja Työvoiman liikkuvuus Euroopassa -hanke.

Lisätietoja:

Tomas Ede, EURES-asiantuntija
puh. 0295 056 039
tomas.ede@te-toimisto.fi

Johanna Leponiemi-Sandvik, EURES-asiantuntija
puh. 0295 056 205
johanna.leponiemi-sandvik@te-toimisto.fi

Anna Korsbäck, kansainväliset TE-palvelut
puh. 0295 056 226
anna.korsback@te-toimisto.fi

 

 

Prohoc kertoo kokemuksistaan virtuaalisista rekrytointimessuista (EOJD):

https://www.youtube.com/watch?v=ltXggwDmas4

 

Työnantajat ja työntekijät voivat rekisteröityä tapahtumaan englanninkielisellä sivustolla:

https://www.europeanjobdays.eu/en/events/finland-norway-sweden-day

 

Lisätietoja TE-toimiston tapahtumasivuilta:
http://www.te-palvelut.fi/te/fi/erikoissivut/european_job_day/index.html

TIEDOTTEET (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)