Navigointivalikko
Uutiset 2013

Uutiset 2013

Uutiset

Farmari-maatalousnäyttely keräsi 101 000 kävijää (Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus)

Viime viikolla Seinäjoella järjestetyssä Farmari-maatalousnäyttelyssä vieraili neljän päivän aikana yhteensä yli 100 000 kävijää, mikä on myös järjestäjien asettama kävijätavoite. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus oli mukana messuilla yhteistyökumppaneiden kanssa yhteisellä Luonnonvarat-osastolla.

ELY-keskuksen teemoja Farmari-messuilla olivat mm. maatalouden liikenneturvallisuus ja tilusjärjestelyt, maatilarakentaminen ja investointien rahoitusmahdollisuudet, vesien tila ja kunnostus sekä tulvatorjunta. Näistä aiheista asiantuntijamme pitivät myös tietoiskuja osastomme tietoiskulavalla. ELY-keskuksen osaston ehdottomana vetonaulana toimi akvaario, johon oli pyydystetty luonnon kaloja Kyrönjoesta. Kalat kiinnostivat erityisesti pientä väkeä. Osastolla asiantuntijamme esittelivät ELY-keskuksen toimintaa, vastasivat messuvieraiden kysymyksiin sekä jakoivat Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen esitteitä ja muuta materiaalia.

ELY-keskuksen hankkeita esiteltiin Leader-teltassa. Vikuri-hanke esitteli vieraslajeja, kuten jättiputkea, lupiinia ja jättipalsamia, sekä niiden torjuntaa. GISBLOOM-hanke puolestaan keskittyi antamaan välineitä rehevöitymisen arviointiin ja hallintaan. GISBLOOM-hankkeen pisteellä messuvieraat saivat kokeilla mm. Vesinettiä (www.vesinetti.fi), joka on karttapohjainen apuväline mm. eri vesienhoitotoimien kustannustehokkuuden arviointiin ja leväkukinnan muutosten ennustamiseen. Osastolta sai lisäksi tietoa vesistöjen rehevöitymisestä, sinilevistä sekä vesistöjen omatoimisesta seurannasta.

Kaiken kaikkiaan Farmari-messuilla oli paljon nähtävää ja koettavaa. Messualueella oli mm. valtava konekenttä, kotieläinkenttä, metsä ja energia -alue sekä Ruokaprovinssi-katu. Myös käsityöläiset ja muut myyjät olivat löytäneet paikkansa Farmari-alueelta. Luonnonvarat-osaston grillipiste oli suosittu kohde ja siellä grillattiin päivittäin lähialueen maukkaita herkkuja, joita messuvieraatkin pääsivät maistamaan.

Seuraava Farmari-maatalousnäyttely järjestetään vuonna 2015 Joensuussa.


Alueellista tietoa