Navigointivalikko
Uutiset 2016

Uutiset 2016

Uutiset 2016

Etsitään ideoita valtakunnallisesti toteutettaviksi maaseutuhankkeiksi

Onko sinulla idea, miten maaseutua pitäisi kehittää? Syntyisikö ideasta hanke, jonka tulokset voisivat olla hyödynnettävissä koko maassa? Jos ideasi liittyy digitalisaatioon, hankintalain mahdollisuuksiin tai maatalouden kehittämiseen, voisit hyötyä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan sisältyvistä valtakunnallisten hankkeiden tuesta.

Hämeen ELY-keskus on avannut ideahaun, jolla etsitään maaseudun kehittämiseen liittyviä ja valtakunnalliseen hankerahoitukseen soveltuvia ideoita. Tällä hakukierroksella haetaan hankkeita rahoitettavaksi vuonna 2017. Haku on auki 5.1.2017 asti.

Ideoita haetaan kolmeen teemaan:

  • Uuden hankintalain mahdollisuudet
  • Palveluiden digitalisaation uudet mahdollisuudet
  • Maataloustuotannon kehittäminen

Ideahaussa ovat mukana ainoastaan hanketuet. Yrityskohtaiset ja yritysryhmien ideat on rajattu haun ulkopuolelle. Myös maaseudun innovaatioryhmiä (EIP) koskevat ideat ja kehittämisasiat on rajattu haun ulkopuolelle.

Ideahakuvaiheessa hankeidean ei tarvitse olla vielä valmis hanke, vaan jatkovalmisteluun valituista ideoista jalostetaan haun toisessa vaiheessa varsinainen hankesuunnitelma. Ideahakuvaiheessa tärkeintä on esittää konkreettisesti se, mikä on hankkeen tarkoitus.

Lue lisää:


Alueellista tietoa