Navigointivalikko
Uutiset 2015

Uutiset 2015

Uutiset

Etelä-Savossa luonnonmukaisen tuotannon valvonta on yhdenmukaista ja tasavertaista (Etelä-Savon ELY-keskus)

Eviran pääjohtaja Matti Aho ja tutkimus- ja laboratorio-osaston johtaja Pia Mäkelä vierailivat Mikkelissä Luomuinstituutissa marraskuun alussa. Vierailun tarkoituksena oli vahvistaa ja kehittää Eviran ja luomuinstituutin yhteistyötä. Vierailulla kuultiin myös ajankohtaista asiaa Etelä-Savon luomumetsien sertifioinnista ja luomukotieläintilojen valvonnasta.

Etelä-Savon ELY-keskuksesta vierailulle osallistuivat ylijohtaja Pekka Häkkinen ja luomuasiantuntija Marja Pulkkinen. Marja Pulkkinen kertoi vierailijoille luonnonmukaisen tuotannon valvonnasta.
- Jotta valvonta toteutuisi yhdenmukaisesti ja tasavertaisesti, tärkeitä asioita ovat asiakaslähtöisyys, asiantuntijuuden jakaminen eri toimijoiden kesken sekä avoin keskustelu ja yhteinen tekeminen, totesi Pulkkinen.

Luomuinstituutin lisäksi vieraat tutustuivat eteläsavolaiseen luomutuotantoon Lietlahden luomuporkkanatilalla ja Siiriäisen luomuemolehmätilalla Hirvensalmelle. Lietlahden ja Siiriäisen tilat tekevät paljon yhteistyötä paikallisten yrittäjien kanssa. Lietlahden tilalla vieraat kuulivat tilan historian läpileikkauksen 1700-luvulta tähän päivään asti.

 

 

 


 


Alueellista tietoa