Navigointivalikko
Uutiset 2016

Uutiset 2016

Uutiset 2016

ELY-keskus ja kunnat pohtivat alueiden käyttöä yhdessä (Etelä-Savon ELY-keskus)

Etelä-Savon ELY-keskus käy vuosittain Etelä-Savon kuntien kanssa maankäyttö- ja rakennuslain mukaiset kehittämiskeskustelut. Tilaisuuksissa käsitellään alueiden käyttöön liittyvät kunnan ja ELY-keskuksen tilannekatsaukset sekä kunnan ja ELY-keskuksen yhteisesti edistettävät painopistekohteet ja hankkeet. Esille nostetaan myös tiedossa olevat elinkeinoelämän hankkeet, joilla on liittymä ELY-keskukseen.

Asialistalla ovat aina rakennusvalvonnan tilannekatsaus ja resurssit sekä vireillä olevat ja vireille tulevat merkittävät kaavat. Myös maakuntakaavoituksen tilannekatsaus ja liikenneasiat käydään läpi. Kevään 2016 kehittämiskeskusteluissa esillä on valtiolta kunnille 1.4. siirtynyt poikkeuslupien käsittelyn toimivalta. Lisäksi käsitellään erilaisia kuntakohtaisia asioita, joita kunnat haluavat nostaa esille.

Kuntien edustus keskusteluissa vaihtelee. Joissakin kunnissa paikalla on vain virkamiehiä, toisissa kunnissa luottamushenkilöt voivat olla hyvinkin keskeisessä roolissa. ELY-keskuksesta mukana on lähinnä alueidenkäytön ja liikenteen asiantuntijoita ja keväällä 2016 mahdollisuuksien mukaan ylijohtaja Pekka Häkkinen ja elinkeinovastuualueen johtaja Juha Pulliainen. Maakuntaliittoa edustaa suunnittelupäällikkö Janne Nulpponen.

Talven ja kevään kehittämiskeskustelujen aikataulut: Hirvensalmi 25.2., Mikkeli 22.3., Juva-Rantasalmi-Sulkava 11.4., Mäntyharju 27.4., Puumala 9.5., Kangasniemi 24.5. ja Joroinen 8.6.

Lisätietoa:

Yksikön päällikkö Eero Korhonen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 0295 024 189


Alueellista tietoa