Navigointivalikko

Alueellista tietoa

ELY-keskuksen poikkeusrahoitukselle on ollut kysyntää heti alusta lähtien (Pirkanmaa)

ELY-keskuksen avustus 1-5 henkilöä työllistäville pienyrityksille on kiinnostanut heti haun avauduttua tiistaina 31.3. Hakemuksia koronavirustilanteesta selviytymiseen on tullut yrityksiltä perjantaiaamuun 3.4. mennessä ympäri Suomea yhteensä 5 570 kappaletta, näistä 516 Pirkanmaalta.

ELY-keskusten koronarahoitusta varten perustetussa neuvonnassa ensimmäiset päivät ovat olleet kiireisiä, sillä yhteydenottoja sähköpostitse ja puhelimitse on tullut runsaasti. Ajoittain puhelinpalvelussa on ollut ruuhkaa ja jonotusaika on osalla soittajista ollut pitkä.

- Toivomme kärsivällisyyttä, sillä tavoitteenamme on palvella kaikkia. Olemme saaneet lisää henkilöstöä neuvontaan ja tuotamme myös jatkuvasti lisää tietoa verkkosivuille ja vastaamme siellä usein esitettyihin kysymyksiin, kertoo Pirkanmaan ELY-keskuksen vs. johtaja Riikka Joutsensaari.

Päätöksiä on tarkoitus käsitellä nopeasti, sillä sitä tehdään kaikissa ELY-keskuksissa. Päätösten tekeminen edellytti mm. asetuksen voimaantuloa.

Lisätiedot, kriteerit ja hakuohjeet ELY-keskuksen koronarahoituksen hakemiseen löytyvät ELY-keskuksen poikkeusrahoitus-sivulta. Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin löytyy myös verkosta.

 

Mistä yritykselle apua?

Ensimmäisenä yrittäjän kannattaa ottaa yhteyttä omaan pankkiinsa tai rahoittajiinsa. Lisäksi​

  • ELY-keskukset tukevat 1-5 henkilöä työllistäviä pienyrityksiä. Haku on käynnissä
  • Yksinyrittäjät voivat saada tukea omalta kunnaltaan. Haku käynnistyy mahdollisimman pian. ​
  • 6-250 henkilöä työllistävät yritykset saavat apua Business Finlandista, samoin midcap-yritykset. Haku on käynnissä.

Työ- ja elinkeinoministeriön verkkosivuille on koottu tietoa siitä, mistä eri yritykset voivat saada apua koronavirustilanteesta selviytymiseen.

 

TIEDOTTEET (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)