Navigointivalikko

Alueellista tietoa

ELY-keskuksen Kuopion ja Mikkelin Waltti-lippujen myynti päättyy 31.5.2020 (Pohjois-Savo, Etelä-Savo)

Kuopion ja Mikkelin seuduilla ELY-keskuksen Waltti-lippujen käyttö loppuu ja tilalle tulevat kaupunkien Waltti-liput. Kaupunkien Waltti-liput tulevat käyttöön työssäkäyntialueilla. Lippujen ostaminen ja käyttö yksinkertaistuu ja selkenee. 

ELY-keskuksen Waltti-lippujen myynti päättyy 31.5.2020. Kausilippuja voi käyttää niiden kelpoisuusajan, kesällä 2020. Kortilla olevaa arvoa voi käyttää vuoden 2020 loppuun. Suositeltavaa kuitenkin on, että liput käytettäisiin loppuun kesän 2020 aikana.

ELY-keskuksen Waltti-liput vaihdetaan kaupunkien Waltti-lipuiksi veloituksetta. Jos asiakkaan käytössä ei enää jatkossa ole Waltti-liikennettä, ELY-keskus hyvittää henkilökohtaisella kortilla olevat käyttämättömät matkat ja arvon. Lomake ja ohjeet hyvityshakemuksen tekemiseksi löytyy Waltti-sivustolta www.ely-keskus.fi/web/waltti-ita-suomi

Kuopion liikennealue ja lipputuotteet 1.6.2020 alkaen

Kuopion kaupungin Waltti-alue laajenee Suonenjoelle, Tervoon, Vesannolle ja Pielavedelle.

Kuopion Waltti-alueen ulkopuolelle jäävät Rautalampi, Keitele ja Varpaisjärvi. Koska Waltti-vyöhykkeet Suonenjoella ja Pielavedellä ulottuvat vain kuntakeskuksiin, myös Rautalampi-Suonenjoki ja Keitele-Pielavesi -väleillä Waltti-liput eivät ole enää käytössä 1.6.2020 alkaen. Näille Kuopion Waltti-alueen ulkopuolelle tehtävillä matkoilla ovat käytössä liikenteenharjoittajan liput, jotka ostetaan linja-autosta tai Matkahuollosta. 

Kuopion maksuvyöhykkeet ovat A-F. Suonenjoki ja Tervo sijaitsevat vyöhykkeellä E ja Vesanto ja Pielavesi vyöhykkeellä F.  Myytävät lipputuotteet ovat kausilippu, arvolippu ja kertalippu sekä Kela-koulumatkalippu. Kausilippu korvaa nykyiset ELY-keskuksen kunta- ja yleiskausiliput ja sen voi ostaa kuka tahansa. Lippujen hinnat ovat hieman nykyisiä ELY-keskuksen lippuja edullisemmat.

Mikkelin liikennealue ja lipputuotteet 1.6.2020 alkaen

Mikkelin kaupungin Waltti-alue laajenee Hirvensalmelle, Puumalaan, Juvalle ja Kangasniemelle.

Yhteysväleille Mikkeli-Hirvensalmi, Mikkeli-Puumala ja Mikkeli-Juva liput tulevat käyttöön 1.6.2020 alkaen ja Mikkeli-Kangasniemi välille kesällä 2021. Juvan ja Kangasniemen suunnalla on kuitenkin runsaasti ns. markkinaehtoista liikennettä, joihin Waltti-liput eivät kelpaa.

Waltti-liput eivät ole enää 1.6.2020 alkaen käytössä Joutsassa ja Sulkavalla. Joutsan ja Mikkelin väliset yhteydet lakkaavat kokonaan. Myös Mikkelistä Puumalan ja Sulkavan kautta Savonlinnaan menevät suorat vuorot lakkaavat. Yhteydet kuitenkin säilyvät autoa vaihtaen Puumalassa. Mikkelin ja Sulkavan sekä Mikkelin ja Savonlinnan välisillä matkoilla ovat käytössä liikenteenharjoittajien liput. Liput ostetaan linja-autosta tai Matkahuollosta.

Mikkelin Waltti-vyöhykkeet ovat A-G. Hirvensalmi sijaitsee vyöhykkeellä D, Juva ja Kangasniemi vyöhykkeellä E ja Puumala vyöhykkeellä G. Lipputuotevalikoima laajenee kattamaan lähes kaikki Mikkelin kaupungin liput. Hinnat ovat hieman nykyisiä ELY-keskuksen lippuja edullisemmat. Erityisesti nuoriso-, seniori- ja opiskelijahinnoittelun ansiosta näiden ryhmien matkustaminen halpenee.

Tietoja muutoksesta

Tulevasta muutoksesta tietoa kootaan kaupunkien nettisivuille ja ELY-keskuksen Waltti-sivustolle. Sivuille päivitetään myös uudet maksuvyöhykkeet, lippujen hinnat ja aikataulut.

Kuopion kaupungin asiakaspalvelupisteet ovat tilapäisesti kiinni tai palvelevat rajoitetusti koronapandemian vuoksi. Asiakaspalvelupisteet sijaitsevat Kuopio Infossa alatorilla ja Valtuustotalolla osoitteessa Suokatu 42.

Mikkelin Asiointipiste kaupungin virastotalolla osoitteessa Maaherrankatu 9-11 palvelee normaalisti. 

ELY-keskuksen Waltti-lippujen käyttö Pohjois-Karjalassa Joensuun seudulla ja Ylä-Savossa Iisalmen seudulla jatkuu normaalisti 6.6.2021 saakka.

 

Lisätietoja

Pohjois-Savon ELY-keskus
Joukkoliikennevastaava Satu Huttunen p. 0295 026 709
Joukkoliikenneasiantuntija Toini Puustinen p. 0295 026 757

Kuopion kaupunki
Joukkoliikennesuunnittelija Jukka Räsänen p. 044 7185008

Mikkelin kaupunki
Joukkoliikenneinsinööri Liisa Heikkinen p. 044 7942526

TIEDOTTEET (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)