Navigointivalikko

Alueellista tietoa

ELY-keskuksen koronarahoituksen haku päättyi 8.6. - Hämeeseen jätettiin yhteensä 1950 hakemusta (Kanta-Häme ja Päijät-Häme)

ELY-keskuksen pienyrityksille suunnatun koronarahoituksen haku päättyi maanantaina 8.6. Määräaikaan mennessä hämäläisiltä yrityksiltä tuli yhteensä 1950 hakemusta. Kaikki määräaikaan mennessä jätetyt hakemukset käsitellään koronarahoituksen ehtojen mukaisesti, mutta uusia hakemuksia ei ole enää mahdollista lähettää. Maaseutuyritysten, maatalouden ja kalatalouden tuet ovat edelleen haettavissa, samoin ravintoloiden tuet ja hyvitykset. 

Hakemuksista kohdistui Kanta-Hämeeseen 912 kpl ja Päijät-Hämeeseen 1038 kpl. Haettava euromäärä oli yhteensä lähes 61,9 miljoonaa euroa. Tilanneanalyysihakemuksia oli Hämeessä yhteensä 1003 kpl ja kehittämistoimenpidehakemuksia 947 kpl. 

Myönteisiä päätöksiä on Hämeessä tehty 10.6. mennessä 794 kappaletta, ja näillä päätöksillä tukea on myönnetty yhteensä lähes 9,5 miljoonaa euroa. Tukea on myönnetty Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen kaikkiin kuntiin.  

Myönnetty tuki on tähän mennessä jakaantunut useille eri toimialoille. Päätösmäärien perusteella eniten tukea on myönnetty 10.6. mennessä seuraaville toimialoille:   

  1. Majoitus- ja ravitsemistoiminta, 121 kpl 

  2. Tukku- ja vähittäiskauppa; moottoriajoneuvojen ja -pyörien korjaus, 108 kpl 

  3. Kuljetus ja varastointi, 75 kpl 

- Hakemusten käsittely jatkuu myös kesäaikana normaalisti. Tällä hetkellä hakemuksista on käsitelty noin puolet. Hämeessä keskimääräinen avustuksen suuruus on noin 31 800 euroa. Samalla kun hakemuksia käsitellään, varaudumme myös koronaepidemian jälkeiseen aikaan yhteistyökumppaniemme kanssa, kertoo Hämeen ELY-keskuksen E-vastuualueen johtaja Jarmo Paukku.  

Keskimääräinen käsittelyaika on tällä hetkellä 50-60 päivää. Hakuaikana jätettyihin hakemuksiin sovelletaan erityisrahoituksen ehtoja kuten tavanomaista korkeampaa tukiprosenttia. 

ELY-keskuksen koronarahoitusta varten keväällä perustettu neuvonta auttaa vielä kesän ajan yrittäjiä rahoitusasioissa. Neuvonnasta saa tietoja muun muassa maaseudun ja kalatalouden tuista sekä ravintoloiden väliaikaisista tuista ja hyvityksistä. 

ELY-keskukset tukevat yritysten kehittämishankkeita jatkossakin

Vaikka ELY-keskuksen koronarahoituksen haku on nyt päättynyt, yrityksillä on yhä edelleen mahdollisuus hakea ELY-keskuksen rahoitusta normaalin toimintansa kehittämiseen. 

ELY-keskusten kehittämispalveluiden alennettu hinta (30 euroa/päivä) on moninkertaistanut palvelujen kysynnän ja monet yritykset ovat saaneet asiantuntijapalveluista kaipaamaansa apua yritystoiminnan kehittämiseen ja erityistilanteesta selviytymiseen. Palveluihin voi tutustua osoitteessa http://yritystenkehittamispalvelut.fi/fi_FI/web/yritystenkehittamispalvelut 

Maaseudun ja kalatalouden tuet ovat edelleen haettavissa 

Koronavirusepidemiasta kärsiville maaseudun mikroyrityksille, eräille maatalouden alkutuotannon ja kalatalouden yrityksille myönnetään väliaikaista kriisitukea. Tämä haku jatkuu edelleen, vaikka ELY-keskusten pienyritysten koronarahoituksen haku on päättynyt. 

Hämeessä 7.6.2020 mennessä maaseutuyritysten väliaikaista tukea on hakenut 28 yritystä ja päätöksiä on tehty 13 kappaletta, tukea on myönnetty 5 yritykselle yhteensä 42769 euroa. Alkutuotannon väliaikaista tukea on hakenut 7 yritystä ja tukea on myönnetty yhdelle yritykselle. 

Lisätietoa tuesta ELY-keskuksen verkkosivuilla: https://www.ely-keskus.fi/web/ely/maaseudun-yritysten-alkutuotannon-ja-kalatalouden-koronatuki 

 

Lisätietoja: 

Johtaja Jarmo Paukku, Hämeen ELY-keskus, jarmo.paukku(at)ely-keskus.fi, puh. 0295 025 083 

Tiedotus:

Miira Pakkala, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 176

TIEDOTTEET (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)