Navigointivalikko
Uutiset 2016

Uutiset 2016

Uutiset 2016

Elintarvikekeksinnöt ja lähitori juhlistavat Keksintöjen Viikkoa

Keksintöjen viikko saa 10-vuotis juhlavuotenaan tukun oheistapahtumia messuperjantaille 30.9.2016. Viitasaaren torille rakentuu lähitori kojuineen ja myyjineen. Tarkoitus on tuoda upeita pientuottajien tarjontaa myyntiin. Torilla on laajasti syyssatoa, niin ruokatuotteita kuin muutakin ostettavaa itselle tai vaikka lahjaksi.

  • Lähitorilta ostoskoriinsa löytää niin herkullisia raaka-aineita ja ruokajalosteita kuin muutakin käyttötavaraa, sanoo lähitoria kokoavan MTK Viitasaaren Taina Pietiläinen. Isänpäivän tai joulun lahjaostokset hoituvat samalla kertaa ja muun muassa ruispuuromaistiaisia on tarjolla.

Myös paikalliset yrittäjät toivottavat keksintöjen viikon vieraat tervetulleiksi ostoksille. Messutapahtuman ja lähitorin lisäksi kannattaa pistäytyä kaupoilla ja syömässä.

Kaupungintalolla järjestetään Elintarvikekeksinnöt ja lähiruoka –seminaari ja teemaklinikka yrittäjille alkaen klo 11. Seminaarissa pureudutaan elintarvikeinnovaatioihin ja mielenkiintoisiin tuotekehitystarinoihin. Mukana ovat muun muassa vuoden suomalaiseksi elintarvikkeeksi 2016 valittu Puhtikaura sekä saman kilpailun finaaliin yltänyt korpilahtelainen Järki-Särki.

Seminaarin jälkeen alkaa ennakkoon varanneiden yritysten ja asiantuntijoiden klinikkatapaamiset, joissa elintarvikealan toimijat saavat maksutonta ja henkilökohtaista neuvontaa omaan ideaansa.

  • Tapahtuman tavoitteena on verkottaa toimijoita, tutustua rahoitusmahdollisuuksiin, antaa kuulijoille yritysesimerkkejä ja avata sitä, miten innovatiivisista ideoista kehitetään liiketoimintaa, kertoo Jouni-Pekka Hynynen Tekesistä. Seminaarissa kuullaan myös pk-yrityksille suunnatusta uudesta innovaatiosetelistä.

Perjantai tarjoaa nähtävää ja koettavaa vaikka koko päiväksi - aamupäivällä torille ja ostoksille, päivällä syömään ja seminaariin, ja iltapäiväksi Areenalle Keksintöjen Viikon tarjontaa katsomaan.

Keksintöjen Viikko vastaa omalta osaltaan maakunnan tavoitteisiin edistää yritystoimintaa, työllisyyttä ja kasvua. Tätä kehitystä haluavat olla tukemassa myös Keski-Suomen ELY-keskus ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu, jotka ovat mukana järjestämässä juhlavuoden oheistapahtumia. Keski-Suomen ELY-keskuksen ja TE-toimiston palvelut ovat esillä myös Viitasaari Areenalla tapahtuman ajan.

Keksintöjen Viikko on messutapahtuma, joka kokoaa keksijät, yrittäjät ja yhteistyökumppanit verkostoitumaan. Keksijät esittelevät tapahtumassa keksintöjään, myyvät patentteja ja hakevat uusia yhteistyökumppaneita. Yrittäjät taas etsivät uusia tuotteita ja ideoita tai esimerkiksi ratkaisua omassa tuotannossa ilmenneeseen ongelmaan.

Tapahtuma järjestetään Viitasaari Areenalla 30.9.-1.10.2016, yleisöllä vapaa pääsy.


Alueellista tietoa