Navigointivalikko
Uutiset 2015

Uutiset 2015

Uutiset

Ehdotukset kehittämisyhtiöiden roolin selkeyttämiseksi valmistuivat

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren käynnistämä seudullisten kehittämisyhtiöiden roolia koskeva selvitys on valmistunut. Selvityksen teki kaupunkineuvos Markku Andersson, ja se sisältää useita konkreettisia toimia toiminnan kehittämiseksi.

Kuntataloudessa, ohjelmatyössä ja -rahoituksessa on tapahtunut viime vuosina oleellisia muutoksia, mitkä ovat vaikuttaneet seudullisten kehittämisyhtiöiden tilanteeseen. 

Selvitystyön kolme keskeistä ehdotusta ovat:

1) Käynnistetään laajapohjaisesti "suomalainen kehittämisyhtiö 2020 -toimintamallin" valmistelu. Kehittämisyhtiöiden toiminnallista roolia vahvistetaan ja selkeytetään.

2) Nopeasti toteutettavana pilottina voidaan tehdä setelityyppisen yrityskehittämistyökalun käyttöönotto. Tämän palvelun laaja käyttö on mahdollista toteuttaa ELY-keskusten ja kehittämisyhtiöiden sopimuksella.

3) Varmistetaan kehittämisyhtiöiden rahoitus ja taataan näin julkisten yrityspalveluiden ja -tukien vaikuttava kohdentuminen.

Lue lisää: Ehdotukset kehittämisyhtiöiden roolin selkeyttämiseksi valmistuivat (Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote 12.5.2015)


Alueellista tietoa