Navigointivalikko

Alueellista tietoa

Ehdota Etelä-Savon kulttuuriympäristöpalkinnon saajaa! (Etelä-Savo)

Etelä-Savon kulttuuriympäristötyöryhmä pyytää ehdotuksia vuoden 2020 Etelä-Savon kulttuuriympäristöpalkinnon saajaksi. Ehdotuksia voivat lähettää kunnat, yhdistykset, yhteisöt ja yksityiset henkilöt 18.5. - 15.6.2020 välisenä aikana sähköisesti ymparisto.fi -sivustolla.

Kulttuuriympäristöpalkinto myönnetään kohteelle, joka on innostava esimerkki eteläsavolaisen rakennetun kulttuuriympäristön ylläpito-, kohennus- ja pelastustöistä, tai Etelä-Savon rakennetun kulttuuriympäristön säilymisen edistämisen puolesta tehdystä erityisestä työstä tai projektista. Kilpailuun voivat osallistua 1.5.2016 - 30.4.2020 välisenä aikana valmistuneet työt. Kilpailulla halutaan nostaa esiin alueella tehtävää arvokasta työtä rakennetun kulttuuriympäristön hyväksi. Palkinto jaetaan jatkossa parillisina vuosina.  

Etelä-Savon kulttuuriympäristötyöryhmä on alueen kulttuuriympäristötoimijoiden yhteistyöfoorumi, jonka tavoitteena on ylläpitää ja parantaa alueen kulttuuriympäristötietoisuutta sekä edistää Etelä-Savon kulttuuriympäristöjen säilyttämistä ja suojelua. Ryhmään on nimetty edustajat Etelä-Savon ELY-keskuksesta, Etelä-Savon maakuntaliitosta, Savonlinnan maakuntamuseosta, Mikkelin, Pieksämäen ja Savonlinnan kaupungeista, Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Etelä-Savosta, Etelä-Savon rakennusperintöyhdistyksestä, Museovirastosta ja Metsähallituksesta. 

Linkit kilpailujulistukseen, ehdokkaan ilmoittamiseen ja Etelä-Savon kulttuuriympäristöpalkinto verkkosivuun:

Lisätietoja: 

Kulttuuriympäristöasiantuntija Laura Hesso, Etelä-Savon ELY-keskus, laura.hesso(at)ely-keskus.fi, p. 029 502 4193 

TIEDOTTEET (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)