Navigointivalikko
Uutiset 2016

Uutiset 2016

Uutiset 2016

Australia kiinnostaa suomalaisia viejiä (Etelä-Savon ELY-keskus)

Australia on maailmankaupan uusi keskiö Tyynenmeren alueella. Useita kymmeniä suomalaisyrityksiä on asettunut Australiaan tai harjoittaa siellä tuotannollista toimintaa. Suurin osa on isoja yrityksiä kuten Kone, Wärtsilä, Metso tai Valmet. Lisäksi yli sadalla suomalaisyrityksellä on joku edustus Australiassa.

Määrä voisi olla paljon suurempi, koska maa tarjoaa suomalaisyrityksille lukuisia mahdollisuuksia viedä tuotteita ja palveluja eri toimialoille, esimerkkeinä cleantech, kaivosteollisuus, terveysala, koulutus ja ICT. Viime vuoden lopulla Australia oli Suomen 28. suurin ulkomaankauppakumppani ja suurin osa kaupan arvosta muodostui Suomen viennistä sinne. Merkittäviä tuoteryhmiä olivat paperi ja pahvi. Kauppa Australian kanssa edustaa 0,6 prosentin osuutta Suomen ulkomaankaupasta. Ulkoministeri Timo Soini totesi äskettäisellä Australian vierailullaan, että maa voisi olla Suomelle valtava markkina.

Helsingissä 16.3. pidetyssä tilaisuudessa saatiin paljon uutta tietoa Australian tarjoamista mahdollisuuksista Team Finland -kumppaneilta ja AFBC:n (Australia Finland Business Council) asiantuntijoilta. Tilaisuuteen osallistui videoyhteydellä yrittäjiä ja Team Finland -verkoston toimijoita Mikkelissä, Kuopiossa, Jyväskylässä ja Tampereella.

Lue lisää


Alueellista tietoa