Navigointivalikko
Uutiset 2014

Uutiset 2014

Uutiset

Alueiden näkymät alavireisiä - muutama myönteinen poikkeus

Alueelliset kehitysnäkymät –raportin mukaan viime kevääseen verrattuna alueiden näkymät ovat selvästi synkemmät, ja alavireisyys jatkuu useimmilla alueilla vielä lähiajat. Ukrainan konflikti, siihen liittyvät pakotteet ja Venäjän heikentynyt talous ovat entisestään heikentäneet kasvunäkymiä monilla alueilla.

Työttömyys on kasvanut lähes koko maassa, ja työttömyysjaksot ovat pidentyneet. Työttömyyden kasvun taittuminen siirtyy useimmilla alueilla pitkälle ensi vuoteen.

Elinkeinoelämän tilanne on tällä hetkellä vain 11 seutukunnassa parempi kuin vuosi sitten. Vuoden takaiseen nähden tilanne on pysynyt ennallaan 32:ssa ja heikentynyt 24 seutukunnassa.

Myönteisiä näkymiä nähdään Pohjanmaalla, lähinnä Vaasan energiaklusterin ansiosta. Vakka-Suomessa hyvät suhdanteet jatkuvat, ja autoteollisuuden siivittämänä alueelle syntyy uusia työpaikkoja. Turun telakan omistusjärjestelyt ja uudet laivatilaukset ovat parantaneet meriteollisuuden näkymiä. Äänekoskelle suunniteltu biotuotetehdas luo tulevaisuudenuskoa koko Keski-Suomeen. Kriittisimmät kehitysnäkymät ovat Kaakkois-Suomessa, Etelä-Savossa, Pohjois-Savossa, Päijät-Hämeessä sekä Kainuussa.

Nämä arviot sisältyvät 18.9.2014 Joensuussa julkaistuun Alueelliset kehitysnäkymät 2/2014 -raporttiin.

Lue lisää:

Alueellisia tiedotteita:

 

 


Alueellista tietoa