Ajankohtaista

Siirtyminen kaupunkien Walttiin Kuopion ja Mikkelin liikennealueella

  • Kuopion ja Mikkelin Waltti-liikennealueilla siirrytään 1.6.2020 ELY-keskuksen Waltista kaupunkien Waltti-järjestelmään. ELY-keskuksen Waltti-lippujen myynti Kuopion ja Mikkelin alueilla päättyy 31.5.2020, mutta lippuja voi käyttää vielä kesällä niiden kelpoisuuden ajan. Liput vaihdetaan kaupunkien lipuiksi veloituksetta asiakaspalvelupisteissä. Lippujen hinnoittelu tulee noudattamaan kaupunkien hinnastoja. Tietoa tästä muutoksesta löytyy lipputyypit ja hinnat -sivulta.

  • Jos käytössäsi ei enää 1.6.2020 alkaen ole Waltti-liikennettä, voit hakea hyvitystä henkilökohtaisella kortilla olevista käyttämättömistä matkoista ja arvosta ELY-keskukselta oheisella hyvityslomakkeella (pdf, 451 kt).

  • Lisätietoa Kuopion Waltti-alueen laajenemisesta löydät Vilkun sivuilta (vilkku.kuopio.fi) sekä Kuopion alueen bussiesitteestä (pdf, 1,12 Mt)

  • Lisätietoa Mikkelin Waltti-alueen laajenemisesta löydät Mikkelin alueen bussiesitteestä (pdf, 1,48 Mt)

Koronaepidemian vaikutus Waltti-liikenteeseen

WALTTI ITÄ-SUOMEN LINJA-AUTOLIIKENTEESSÄ

Waltti on joukkoliikenteen vyöhykepohjaiseen hinnoitteluun perustuva matkakortti.

Waltti-lipuilla on voinut matkustaa Itä-Suomessa 6.6.2016 alkaen Iisalmen, Kuopion, Joensuun ja Mikkelin kaupunkeihin suuntautuvassa maaseutuliikenteessä sekä Waltti-kaupunkien (Iisalmi, Kuopio, Joensuu ja Mikkeli) paikallisliikenteessä. Waltti-kortti ei ole kuitenkaan käytössä kaikilla yhteysväleillä. Tarkista lipun kelpoisuus aikataulut-sivuilta.

MISTÄ LIPPUJA SAA?

Waltti-matkakortteja voi ostaa ja lisäladata Waltti-nettikaupassa tai Waltti-asiakaspalvelupisteissä. Lisälatauksia voit tehdä myös ELY-keskuksen Waltti-liikenteen linja-autoissa. Huomaathan, että ELY-keskuksen Waltti-kausilippuja ei voi lisäladata kaupungin paikallisliikenteen Waltti-vuoroissa, eikä kaupungin Waltti-kortteja voi lisäladata ELY-keskuksen Waltti-liikenteessä.

Ennen matkakortin hankintaa suosittelemme tutustumista lipputuotteisiin ja -hintoihin sekä maksuvyöhykkeisiin.