Ajankohtaista

Koronaepidemian vaikutus Waltti-liikenteeseen ja kausilippuihin

  • Koulukuljetuksia palvelevat koulp-vuorot jäävät pääosin ajamatta 18.3.2020 alkaen toistaiseksi. Tarkemmat tiedot ajamattomista vuoroista saa nopeimmin liikenteenharjoittajilta. Ennen matkustamista kannattaa aina varmistaa liikennöitävät vuorot Matkahuollon aikatauluhausta www.matkahuolto.fi

  • Lista ajamatta jäävistä vuoroista löytyy tästä linkistä (päivitetty 3.4.2020).

  • Waltti-asiakaspalvelupisteissä voi olla lyhentyt aukioloajat tai piste voi olla koronaepidemian vuoksi kokonaan toistaiseksi suljettu. Waltti-kortteja voi ladata ELY- keskuksen linja-autoissa sekä osoitteessa www.kauppa.waltti.fi

  • Pohjois-Savon ELY-keskuksen henkilökohtaisten Waltti-kausilippujen käyttämättömiin matkavuorokausiin on mahdollista hakea hyvitystä ELY-keskukselta. Hyvitystä haetaan ELY Waltti-korttiin liittyvällä oikaisupyynnöllä. Lomakkeessa on ohjeet oikaispyynnön tekemiseksi. Lisätietoja voi kysyä myös Waltti-asiakaspalvelupisteistä. Lomake löytyy tästä linkistä.

Waltti-nettikauppa on toiminnassa.

  • ELY Waltti-koulumatkatukilippuja voi lisäladata Waltti-nettikaupassa.

ELY-keskuksen Waltti-liikenteen talviaikataulut löytyvät täältä.

WALTTI ITÄ-SUOMEN LINJA-AUTOLIIKENTEESSÄ

Waltti on joukkoliikenteen vyöhykepohjaiseen hinnoitteluun perustuva matkakortti.

Waltti-lipuilla on voinut matkustaa Itä-Suomessa 6.6.2016 alkaen Iisalmen, Kuopion, Joensuun ja Mikkelin kaupunkeihin suuntautuvassa maaseutuliikenteessä sekä Waltti-kaupunkien (Iisalmi, Kuopio, Joensuu ja Mikkeli) paikallisliikenteessä. Waltti-kortti ei ole kuitenkaan käytössä kaikilla yhteysväleillä. Tarkista lipun kelpoisuus aikataulut-sivuilta.

MIKÄ ON MUUTTUNUT?

Waltti-lippujen hinnat perustuvat vyöhykkeisiin. Lipun hinta vaihtelee sen mukaan, matkustatko yhdellä vai useammalla vyöhykkeellä. Waltti-kortille voi ladata sekä kausilipun että arvolipun. Arvolippu tarkoittaa, että korttiin ladataan tietty summa rahaa, joka kuluu sitä mukaa kun korttia käytetään. Waltti-arvolippu kelpaa oman alueen lisäksi Waltti-liikenteessä koko maassa.

Kausilippuja ovat kuntakausilippu ja yleiskausilippu. Kuntakausilippu vastaa nykyistä seutulippua. Waltti-kuntakausiliput tulevat korvaamaan Ylä-Savon, Kuopion, Joensuun ja Mikkelin seutuliput sekä Pohjois-Karjalan maakuntalipun. Seutulippujen kelpoisuus kannattaa tarkistaa kuntien internetsivuilta tai Matkahuollosta.  Seutulipuilla voi matkustaa toistaiseksi, lukuunottamatta kuntia, jotka jo ovat irtisanoutuneet seutulipuista.  Keski-Savon ja Savonlinnan seudun seutuliput ovat käytössä toistaiseksi.

ELY-keskuksen Waltti-liikenteessä voi lisäksi matkustaa KELAn koulumatkatuetuilla Matkahuollon 44 matkan sarjalipuilla. Monilla yhteysväleillä on ELY-keskuksen Waltti-liikenteen lisäksi markkinaehtoista liikennettä, joissa maksuvälineenä käytetään Matkahuollon lippuja.  Joissakin markkinaehtoisissa vuoroissa kelpaavat myös Waltti-liput.

Lisätietoa lipputyypeistä ja vanhojen lippujen kelpoisuudesta lipputyypit ja hinnat -sivuilta.

MISTÄ LIPPUJA SAA?

Waltti-matkakortteja voi ostaa ja lisäladata Waltti-nettikaupassa tai Waltti-asiakaspalvelupisteissä. Lisälatauksia voit tehdä myös ELY-keskuksen Waltti-liikenteen linja-autoissa. Huomaathan, että ELY-keskuksen Waltti-kausilippuja ei voi lisäladata kaupungin paikallisliikenteen Waltti-vuoroissa, eikä kaupungin Waltti-kortteja voi lisäladata ELY-keskuksen Waltti-liikenteessä.

Ennen matkakortin hankintaa suosittelemme tutustumista lipputuotteisiin ja -hintoihin sekä maksuvyöhykkeisiin.