AJANKOHTAISTA

ELY-keskuksen Waltti-liikenteen talviaikataulut löytyvät täältä.

  • Joensuun keskustassa pysäkkimuutoksia toriparkin rakennustöistä johtuen 2.10.2017 alkaen. Lue lisää tiedotteesta ja katso pysäkkimuutokset kartasta.

  • Pitkälahden eritasoliittymään uusi linja-autopysäkki, vanha pysäkki poistuu käytöstä. Lue lisää tiedotteesta 4.10.2017.

WALTTI ITÄ-SUOMEN LINJA-AUTOLIIKENTEESSÄ

Waltti on joukkoliikenteen vyöhykepohjaiseen hinnoitteluun perustuva matkakortti.

Waltti-lipuilla on voinut matkustaa Itä-Suomessa 6.6.2016 alkaen Iisalmen, Kuopion, Joensuun ja Mikkelin kaupunkeihin suuntautuvassa maaseutuliikenteessä sekä Waltti-kaupunkien (Iisalmi, Kuopio, Joensuu ja Mikkeli) paikallisliikenteessä. Waltti-kortti ei ole kuitenkaan käytössä kaikilla yhteysväleillä. Tarkista lipun kelpoisuus aikataulut-sivuilta.

MIKÄ ON MUUTTUNUT?

Waltti-lippujen hinnat perustuvat vyöhykkeisiin. Lipun hinta vaihtelee sen mukaan, matkustatko yhdellä vai useammalla vyöhykkeellä. Waltti-kortille voi ladata sekä kausilipun että arvolipun. Arvolippu tarkoittaa, että korttiin ladataan tietty summa rahaa, joka kuluu sitä mukaa kun korttia käytetään. Waltti-arvolippu kelpaa oman alueen lisäksi Waltti-liikenteessä koko maassa.

Kausilippuja ovat kuntakausilippu ja yleiskausilippu. Kuntakausilippu vastaa nykyistä seutulippua. Waltti-kuntakausiliput tulevat korvaamaan Ylä-Savon, Kuopion, Joensuun ja Mikkelin seutuliput sekä Pohjois-Karjalan maakuntalipun. Seutulippujen kelpoisuus kannattaa tarkistaa kuntien internetsivuilta tai Matkahuollosta.  Seutulipuilla voi matkustaa toistaiseksi, lukuunottamatta kuntia, jotka jo ovat irtisanoutuneet seutulipuista (esim. Iisalmi ja Mikkeli).  Keski-Savon ja Savonlinnan seudun seutuliput ovat käytössä toistaiseksi.

ELY-keskuksen Waltti-liikenteessä voi lisäksi matkustaa KELAn koulumatkatuetuilla Matkahuollon 44 matkan sarjalipuilla. Monilla yhteysväleillä on ELY-keskuksen Waltti-liikenteen lisäksi markkinaehtoista liikennettä, joissa maksuvälineenä käytetään Matkahuollon lippuja.  Joissakin markkinaehtoisissa vuoroissa kelpaavat myös Waltti-liput.

Lisätietoa lipputyypeistä ja vanhojen lippujen kelpoisuudesta lipputyypit ja hinnat -sivuilta.

MISTÄ LIPPUJA SAA?

Waltti-matkakortteja voi ostaa ja lisäladata Waltti-asiakaspalvelupisteissä. Lisälatauksia voit tehdä myös ELY-keskuksen Waltti-liikenteen linja-autoissa. Huomaathan, että ELY-keskuksen Waltti-kausilippuja ei voi lisäladata kaupungin paikallisliikenteen Waltti-vuoroissa, eikä kaupungin Waltti-kortteja voi lisäladata ELY-keskuksen Waltti-liikenteessä.

Pohjois-Savon ELY-keskuksen Waltti-matkakortteja ei voi toistaiseksi ladata Waltin nettipalvelun kautta.

Ennen matkakortin hankintaa suosittelemme tutustumista lipputuotteisiin ja -hintoihin sekä maksuvyöhykkeisiin.