Soteuttamo

Sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan uudistamisen ja verkostojen kehittämisen työkalupakki

Soteuttamo -logo

Mistä on kyse?

Soteuttamo on sosiaali- ja terveysalan uudistumisen ja verkostojen kehittämisen työkalupakki, jonka tavoitteena on luoda tiivis vuorovaikutus eri toimijoiden välille. Soteuttamo tuo niin sote-alan kuin muidenkin alojen tekijät yhteen edistämään ekosysteemiajattelua ja luomaan uudenlaisia kumppanuuksia. ​​​​Vuoropuhelua lisäämällä ja osaamista kasvattamalla Soteuttamo vauhdittaa entistä laadukkaampaa, asiakaslähtöisempää, monipuolisempaa ja vaikuttavampaa palveluekosysteemiä.​​​​

Soteuttamoiden ote on kokeileva ja jatkuvaan oppimiseen kannustava. Soteuttamoon osallistuvat toimijat saavat rohkeutta lähteä kehittämään omaa toimintaansa ja ennakoida tulevaa. Soteuttamo-tapahtumissa tutustutaan muihin toimijoihin, kuullaan puheenvuoroja, keskustellaan ja työskennellään esimerkiksi työpajoissa.

Tavoitteena on, että palveluntuottajat saavat Soteuttamoissa tuoretta tietoa toimintaympäristön muutoksista, alueellisista ja kansallisista rahoitusvaihtoehdoista, kehittämisohjelmista ja -hankkeista sekä konkreettista tukea oman toiminnan ja ammatillisen osaamisen kehittämiseen.

Soteuttamon tausta

Alun perin Soteuttamo on Sitran ja kuntatoimijoiden kehittämä konsepti, jonka ensimmäiset alueelliset tilaisuudet järjestettiin vuonna 2017. Vuonna 2018 konsepti laajeni Sitran, työ- ja elinkeinoministeriön ja muiden yhteistyökumppanien toimesta maakunnallisten tilaisuuksien sarjaksi. Näitä kutsuttiin nimellä Soteuttamo 2.0.

Viime vuosina Soteuttamoita on järjestetty Varsinais-Suomessa ja Kaakkois-Suomessa.

Muualla verkossa

Muualla verkossa

Päivitetty: 13.10.2023