Yritystukien sähköinen asiointi

Tukia haetaan seuraavissa asiointipalveluissa:

Yrityksen kehittämisavustus investointeihin ja kehittämistoimenpiteisiin

>>> Aluehallinnon asiointipalvelu

 • Rahoitushakemus
 • Maksatushakemus
 • Vain sähköinen haku

Kuljetustuki

>>> Lomake.fi-asiointipalvelu

 • Hakemus
 • Vain sähköinen haku

Toimintaympäristön kehittämisavustus voittoa tavoittelemattomille julkisille ja yksityisille yhteisöille

HUOM! Toimintaympäristön kehittämisavustuksen haku rakennerahastokauden 2014-2020 ja valtionavustuksesta yritystoiminnan kehittämiseksi annetun lain (9/2014) osalta päättyy 30.6.2020. Ko. ajankohdan jälkeen toimintaympäristön kehittämisavustusta ei enää ole mahdollista hakea rakennerahastokauden 2014-2020 ja lain (9/2014) osalta.

Maaseudun hanke- ja yritystuet sekä maatalouden investointi- ja aloitustuki

>>> Hyrrä-palvelu

 • Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014–2020 rahoitetut tuet
 • Katso Maaseudun yritystuet.

Ennen hakemuksen jättämistä kannattaa olla yhteydessä ELY-keskuksen asiantuntijaan hankkeen rahoitusmahdollisuuksien ja vaihtoehtojen selvittämiseksi.

Tutustu hakuohjeisiin ennen kuin aloitat hakemuksen täyttämisen (ks. oikean palstan Oikopolut).

Opastusta yritystukien sähköisessä asioinnissa saa tarvittaessa Yritys-Suomen puhelinpalvelusta, puh. 0295 020 500.

HUOM! Katso-tunnistautuminen poistuu vuodenvaihteessa ja Katso-valtuutus vaiheittain vuoden 2020 aikana. Muutos koskee Ruokaviraston Hyrrä- ja Nekka-asiointipalveluja sekä Elintarvikeilmoitusten lomakepalvelua.

Aluehallinnon asiointipalvelu

 • Yrityksen kehittämisavustuksen rahoitus- ja maksatushakemus
 • Toimintaympäristön kehittämisavustuksen maksatushakemus

Kirjautuminen Aluehallinnon asiointipalveluun tapahtuu Suomi.fi-palvelun avulla. Suomi.fi-tunnistautumisessa yrityksen edustaja tunnistautuu henkilökohtaisella pankkitunnuksella, mobiilivarmenteella tai VRK-kansalaisvarmenteella.

Hyväksymällä käyttöehdot pääsee itse asiointipalveluun. Kirjautumisen yhteydessä haetaan henkilölle löytyvät asiointivaltuudet yritystietojärjestelmästä (YTJ) ja kaupparekisteristä sekä valtuutukset Suomi.fi-palvelusta. Asiointipalvelun Omat tiedot -sivulla on näkyvissä ne yritykset/yhteisöt, joissa henkilöllä on asiointivaltuuksia. Hakemuksen tekeminen onnistuu, mikäli yrityksen nimenkirjoitussääntö mahdollistaa yksinedustamisen. Hakemuksen täyttämiseen ja lähettämiseen tarvitaan edustettavaan yritykseen/yhteisöön jokin seuraavista rooleista: nimenkirjoitusoikeus, elinkeinonharjoittaja, vastuunalainen yhtiömies, toimitusjohtaja / toimitusjohtajan sijainen tai yritysrahoituksen hakeminen -valtuus.

Mikäli yrityksen kaupparekisteritiedoissa on puutteita tai korjattavaa, ne voi korjata olemalla yhteydessä Patentti- ja rekisterihallitukseen. Yrityksen/yhteisön puolesta edustamiseen tarvittavat valtuutukset hoidetaan palvelussa Suomi.fi-valtuudet.

Avustuksen hakeminen edellyttää, että avustuksen hakijalla on Y-tunnus. Avustusta ei voi hakea perustettavan yhtiön lukuun.

Tutustu hakuohjeisiin ennen kuin aloitat hakemuksen täyttämisen (ks. oikean palstan Oikopolut). Opastusta yritystukien sähköisessä asioinnissa saa tarvittaessa Yritys-Suomen puhelinpalvelusta, puh. 0295 020 500.

Ennen hakemuksen jättämistä kannattaa olla yhteydessä ELY-keskuksen asiantuntijaan hankkeen rahoitusmahdollisuuksien ja vaihtoehtojen selvittämiseksi. Tutustu myös ELY-keskuskohtaisiin rahoituslinjauksiin hankkeen rahoitusmahdollisuuksien selvittämiseksi kehittämishankkeesi toteuttamisalueella.

Lomake.fi-asiointipalvelu

 • Kuljetustuki
 • Toimintaympäristön kehittämisavustuksen rahoitushakemus

Lomake.fi-asiointipalveluun kirjaudutaan Verohallinnon ylläpitämällä Katso-organisaatiotunnisteella joko pääkäyttäjärooleilla tai pääkäyttäjän työntekijöilleen Katso-palvelussa myöntämällä työ- ja elinkeinoministeriön (palveluntuottaja) ELY-keskusten rahoitusasiointiroolilla. Katso-organisaatiotunnisteen pääkäyttäjäroolin saa käyttöönsä henkilö, jolla kaupparekisteriotteen mukaan on oikeus toimia yrityksen puolesta (nimenkirjoitusoikeus).

Katso-organisaatiotunnisteen käyttö mahdollistaa vuorovaikutteisen asioinnin ja turvallisen, suojatun tietojen vaihdon. Katso-tunnisteen käyttöönotosta saat lisätietoa yritys.tunnistus.fi-sivuilta osoitteesta: https://yritys.tunnistus.fi

HUOM! Katso-tunnistaminen ja -valtuuttaminen päättyvät vaiheittain. Alueellisen kuljetustuen ja yritysten toimintaympäristön kehittämisavustuksen haku Lomake.fi:ssä ja tunnistautuminen Katso-tunnisteella päättyy 30.6.2020.

TIETOA ALUEELTA

Yllä olevan valtakunnallisen tiedon lisäksi asiasta ei ole täydentävää tietoa valitulta alueelta.
Päivitetty

Oikopolut

Yritys-Suomen puhelinpalvelu tarjoaa sähköisen asioinnin neuvontaa ja palveluun liittyvää yleisneuvontaa (ks. ylläolevasta linkistä aukioloajat ja puhelujen hinnat)

Avustushakemusten ohjeet:

Maksatushakemusten ohjeet:

ALUEELLISET LINKIT

Yllä olevan valtakunnallisen tiedon lisäksi asiasta ei ole täydentävää tietoa valitulta alueelta.