Yritystukien sähköinen asiointi

Tukia haetaan seuraavissa asiointipalveluissa:

Yrityksen kehittämisavustus > Aluehallinnon asiointipalvelu

  • Rahoitushakemus
  • Maksatushakemus
  • Vain sähköinen haku

HUOM! Yrityksen kehittämisavustuksen rahoitus- sekä maksatushakemuksen sähköinen asiointi on 6.11.2018 vaihtunut Aluehallinnon asiointipalveluun.

Kuljetustuki > ELY-keskusten yritystukien sähköinen asiointipalvelu

  • Hakemus
  • Vain sähköinen haku

Toimintaympäristön kehittämisavustus

  • Rahoitushakemus > ELY-keskusten yritystukien sähköinen asiointipalvelu
  • Maksatushakemus > Aluehallinnon asiointipalvelu
  • Vain sähköinen haku

Maaseudun hanke- ja yritystuet sekä maatalouden investointi- ja aloitustuki > Hyrrä-palvelu

  • Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014–2020 rahoitetut tuet
  • Katso Maaseudun yritystuet.

Ennen hakemuksen jättämistä kannattaa olla yhteydessä ELY-keskuksen asiantuntijaan hankkeen rahoitusmahdollisuuksien ja vaihtoehtojen selvittämiseksi.

Tutustu hakuohjeisiin ennen kuin aloitat hakemuksen täyttämisen (ks. oikean palstan Oikopolut).

Opastusta yritystukien sähköisessä asioinnissa saa tarvittaessa Yritys-Suomen puhelinpalvelusta, puh. 0295 020 500.

Aluehallinnon asiointipalvelu

Kirjautuminen Aluehallinnon asiointipalveluun tapahtuu Suomi.fi-palvelun avulla. Suomi.fi-tunnistautumisessa yrityksen edustaja tunnistautuu henkilökohtaisella pankkitunnuksella, mobiilivarmenteella tai VRK-kansalaisvarmenteella.

Hyväksymällä käyttöehdot pääsee itse asiointipalveluun. Kirjautumisen yhteydessä haetaan henkilölle löytyvät asiointivaltuudet yritystietojärjestelmästä (YTJ) ja kaupparekisteristä sekä valtuutukset Suomi.fi-palvelusta. Asiointipalvelun Omat tiedot -sivulla on näkyvissä ne yritykset/yhteisöt, joissa henkilöllä on asiointivaltuuksia. Hakemuksen tekeminen onnistuu, mikäli yrityksen nimenkirjoitussääntö mahdollistaa yksinedustamisen. Hakemuksen täyttämiseen ja lähettämiseen tarvitaan edustettavaan yritykseen/yhteisöön jokin seuraavista rooleista: nimenkirjoitusoikeus, elinkeinonharjoittaja, vastuunalainen yhtiömies tai yritysrahoituksen hakeminen -valtuus.

Mikäli yrityksen kaupparekisteritiedoissa on puutteita tai korjattavaa, ne voi korjata olemalla yhteydessä Patentti- ja rekisterihallitukseen. Yrityksen/yhteisön puolesta edustamiseen tarvittavat valtuutukset hoidetaan palvelussa Suomi.fi-valtuudet.

Avustuksen hakeminen edellyttää, että avustuksen hakijalla on Y-tunnus. Avustusta ei voi hakea perustettavan yhtiön lukuun.

ELY-keskusten yritystukien sähköinen asiointipalvelu

Asiointipalveluun kirjaudutaan Verohallinnon ylläpitämällä Katso-organisaatiotunnisteella joko pääkäyttäjärooleilla tai pääkäyttäjän työntekijöilleen Katso-palvelussa myöntämällä työ- ja elinkeinoministeriön (palveluntuottaja) ELY-keskusten rahoitusasiointiroolilla. Katso-organisaatiotunnisteen pääkäyttäjäroolin saa käyttöönsä henkilö, jolla kaupparekisteriotteen mukaan on oikeus toimia yrityksen puolesta (nimenkirjoitusoikeus).

Katso-organisaatiotunnisteen käyttö mahdollistaa vuorovaikutteisen asioinnin ja turvallisen, suojatun tietojen vaihdon. Katso-tunnisteen käyttöönotosta saat lisätietoa yritys.tunnistus.fi-sivuilta osoitteesta: https://yritys.tunnistus.fi

Avustuksen hakeminen edellyttää, että avustuksen hakijalla on Y-tunnus. Avustusta ei voi hakea perustettavan yhtiön lukuun.

Päivitetty

Oikopolut

Yritys-Suomen puhelinpalvelu tarjoaa sähköisen asioinnin neuvontaa ja palveluun liittyvää yleisneuvontaa (ks. ylläolevasta linkistä aukioloajat ja puhelujen hinnat)

Avustushakemusten ohjeet:

Maksatushakemusten ohjeet:

ALUEELLISET LINKIT