Lillholmenin sillan uusiminen

Vuonna 1982 valmistunut Lillholmenin läppäsilta sijaitsee maantiellä 12029 Paraisten keskustan tuntumassa.  Lillholmenin läppäsilta on elinkaarensa loppuvaiheessa eikä siltaa voi enää peruskorjata. Asiantuntija-arvion mukaan käyttöikää on vajaa 10 vuotta, sillan avausautomatiikalla todennäköisesti vielä vähemmän. Sillan uusimisesta on käynnistynyt  yleissuunnitelman laatiminen ja sen on määrä valmistua syksyllä 2017. 

Tien liikennemäärä on noin 1 000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Sillalle on asetettu 18/24 tn telipainorajoitus (2/3-akselia) ja sillalta puuttuu ajanmukainen turvallisuusvarustus, mm. kaukokäyttö ja valvonta. Lillholmenin läppäsillan ali kulkee 2,1 m veneväylä. Läpän ollessa kiinni on alikulkukorkeus vain 1,7 m. Läppäsiltaa avataan purjehduskaudella noin 3 300 kertaa ja avauskertojen perusteella läppäsilta on Suomen vilkkain.

Yleissuunnitelman laatimisen yhteydessä selvitetään vaihtoisia ratkaisuja huonokuntoisen sillan uusimiselle. Hankkeen tavoitteena on sillan uusiminen ja varustaminen ajanmukaisilla turvallisuuslaitteilla.

Hankkeeseen osallistuminen

Hankkeessa on pidetty yleisötilaisuus maaliskuussa 2017, missä esiteltiin työn lähtökohtia, tavoitteita ja tutkittuja vaihtoehtoja.

Lisätietoja: Varsinais-Suomen ELY-keskus, projektipäällikkö Matti Kiljunen, p. 0295 022 796

 

Päivitetty
Tulosta Tulosta
Jaa

oikopolut

Lisää tietoa hankkeesta