Uutiset 2019

Talvipyöräily on nastaa!

Talvipyöräilyn onnistumisessa avainasemassa on sekä polkupyörän että polkijan oikeanlainen varustus.

Varmista, että näyt

Kun pyöräilet talven pimeydessä, pidä pyörän valot ja heijastimet ehjinä ja puhtaina. Pyörässä on oltava etuvalo pimeällä ajettaessa sekä etu-, taka- ja sivuheijastimet. Punainen takavalo tulee pakolliseksi varusteeksi 1.6.2020 alkaen, mutta voit ottaa sen käyttöön jo nyt. Myös ajoasussa ja kypärässä voi pitää heijastimia tai käyttää huomioliiviä.

Aja rauhallisesti

Tavallisin talvipyöräilyonnettomuus on liukkaudesta johtuva kaatuminen. Talvella kannattaakin varata matkaan reilusti aikaa ja välttää äkkiliikkeitä. Pyöräilykypärä on ehdoton suuremman kaatumisriskin takia.  Omista aikeista kerrotaan suuntamerkeillä. Talvella nastarenkaat lisäävät sekä turvallisuutta että pyörän hallittavuutta. Nastarenkaat voi vaihtaa, kun nurmikko on aamulla kuurassa. Ainakin eturenkaan olisi hyvä olla nastoitettu, sillä tällöin pyörän ohjaus on vakaampaa. Takana nastarengas lisää vetopitoa sekä tehoa jarrutukseen.

Pysy lämpimänä

Kypärän alla pipo tai kypärähuppu pitää pään ja otsan lämpimänä. Kerrospukeutuminen auttaa pitämään kropan lämpöisenä viimallakin. Myös ajohanskojen ja jalkineisiin kannattaa kiinnittää huomiota, jottet kohmetu kesken matkan.

Mutkia matkassa?

Palautetta pyöräteiden talvihoidosta voi antaa Liikenteen asiakaspalveluun

palautevayla.fi


Päivitetty