Uutiset 2019

Nuorten ääni avaa Wasa Future Festivalin (Pohjanmaa)

Pohjanmaan ELY-keskus järjestää yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa 7.8.2019 nuorten vaikuttamistapahtuman Ostrobothnian Young Talk 2019: Passion for Future, joka myös avaa Wasa Future Festivalin. Tapahtumassa nuoret, alueen toimijat laajasti aina elinkeinoelämästä kuntien ja kolmannen sektorin toimijoihin kohtaavat Pohjanmaan vientirannikon tulevaisuuteen liittyvien teemojen äärellä. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävä tapahtuma toteutetaan jatkossa vuosittain.

Ostrobothnian Young Talk 2019: Passion for Future –tapahtuma haastaa niin nuoret kuin kokeneemmatkin keskustelemaan yhdessä alueemme menestyksen  pilareista. Haluamme tapahtuman myötä antaa nuorille keskusteluareenan ja vaikuttamisen paikan, jossa vuosittain nostetaan esiin ajankohtaisia teemoja liittyen tulevaisuuteen, työn murrokseen ns. VUCA-maailma* ja alueen kehittämiseen.  Haluamme herättää nuoret kiinnostumaan globaalisti verkottuneen alueemme mahdollisuuksista kestävän kehityksen edelläkävijänä. Alueen hyvinvointia, työllisyyttä ja kestävää kasvua ajatellen nuoret ovat avainasemassa.

*VUCA-maailma: Lyhenne VUCA tulee englanninkielisistä sanoista volatile (epävakaa),  uncertain (epävarma), complex (monimukainen) ja ambiguous (moniselitteinen).

Tapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa merkittävä rooli on ollut Pohjanmaan ELY-keskuksen seitsemällä 17-vuotiaalla kesätyöntekijällä ja useilla korkeakouluharjoittelijoilla. Tapahtuman taustalla vaikuttavat myös Pohjanmaan ELY-keskuksen kasvupalvelupilotinakin toimivat Talent Coastline  ja Pohjoismaisen liiketoimintaosaamisen keskittymä NordicHub.

– Nuorissa on tulevaisuus ja on erittäin tärkeää antaa heille mahdollisuus vaikuttaa, tehdä ja oppia, toteaa Pohjanmaan ELY-keskuksen ylijohtaja Marja-Riitta Vest.

Ostrobothnian Young Talkin ohjelmaan kuuluu johdettuja keskusteluja, joihin kaikki tapahtumassa voivat osallistua. Keskustelukieliä ovat suomi, ruotsi ja englanti. Keskustelujen teemoihin lukeutuvat kestävä kasvu, tulevaisuuden työ, kansainvälisyys ja kansainvälinen työvoima, pohjoismainen yhteistyö sekä hyvinvointi ja yhteisöllisyys kaiken perustana. Lisäksi ohjelmaan sisältyy puheenvuoroja ja nuorten paneelikeskustelu. Keskusteluja käydään tapahtuman yhteistyökumppaneiden, elinkeinoelämän edustajien ja asiantuntijoiden kanssa. Keskiössä ovat kuitenkin nuoret itse. 

 

Ilta päättyy rytmikkäästi

Keskustelujen ja puheenvuorojen jälkeen tapahtuma huipentuu kahteen keikkaan. Ensimmäisenä tapahtumaan osallistuville esiintyy Maustetytöt, kovassa nosteessa oleva kalliolaisbändi. Maustetytöt tunnetaan kappaleestaan Tein kai lottorivini väärin. Sisarukset ovat kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta Vaalasta. Toisena esiintyjänä tapahtumassa on Paraisilta lähtöisin oleva Bubbeli, jonka musiikissa yhdistyy indie ja reggae. Bubbeli tunnetaan mm. biisistään Mååhe.

Ostrobothnian Young Talk 2019: Passion for Future alkaa Wasa Innovation Centerissä 7.8.2019 klo 17, Maustetytöt aloittavat soittamaan noin klo 21. Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille kiinnostuneille (vaatii ilmoittautumisen).

 

Ohjelma: bit.ly/YOUNGTALK2019PROGRAMME

Ilmoittautuminen: bit.ly/YOUNGTALK2019

 

Lisätietoa:

Marja-Riitta Vest

Ylijohtaja (Pohjanmaan ELY-keskus)

puh. 0295 028 558

 

Francesca Cucinotta

Osaamis- ja kansainvälistymispäällikkö (Pohjanmaan ELY-keskus)

puh. 029 502 8646

 

 


Päivitetty