Uutiset 2019

Muutoksia puutarhatuotteiden varastointitukeen - haku päättyy 11.11.2019

Puutarhatuotteiden varastointituen hakuaika siirtyy tänä syksynä lokakuulta marraskuulle. Tukea voi nyt hakea marras- ja joulukuun puutarhatuotteiden varastomäärien perusteella. Tukeen oikeuttavia puutarhatuotteita ovat kiinankaali, kyssäkaali, lanttu, mukulaselleri, nauris, omena, palsternakka, porkkana, punajuuri, punakaali, purjo, ruusukaali, savoijinkaali, sipuli ja valkokaali.

Tukea voi hakea viljelijä, jolla on vähintään yksi hehtaari puutarhakasvien viljelyalaa. Varastoitujen tuotteiden tulee olla viljelijän itsensä tuottamia. Varastointiin käytettävän varaston on oltava hänen hallinnassaan ja täytettävä sille asetetut vaatimukset. Tukea hakevan viljelijän tulee olla yli 18-vuotias. Jos tukea haetaan yhteisölle, vähintään yhden yhteisön jäsenistä on oltava yli 18-vuotias.

Puutarhatuotteiden varastointitukea haetaan lomakkeella 228 ja liitteellä 228B. Lomakkeet ovat saatavissa ruokavirasto.fi-sivustolta. Lomakkeet on toimitettava Varsinais-Suomen tai Pohjanmaan ELY-keskukseen tai Ahvenanmaalla valtionvirastoon. Hakulomakkeen 228 palautusaika päättyy 11.11.2019 ja liitelomakkeen 228B palautusaika 31.12.2019.

Lue lisää:

Ruokaviraston tiedote 1.10.2019


Päivitetty