Uutiset 2019

Maatingissa kuultiin pohjoissavolaisten yrittäjien näkemyksiä tulevaisuudesta (Pohjois-Savo)

Pohjois-Savon maaseudun kehittäjät kokoontuivat lokakuun lopussa Maatinki-tilaisuuteen kuulemaan pohjoissavolaisten yritysten ajatuksia tulevaisuudesta. 

Päivän aloitti innostava ERG-lähettiläs, joka kertoi European Region of Gastronomy juhlavuodesta Kuopion alueella. Kuopion seudulla tarjoillaan upea kattaus ruoka‐ matkailu‐ ja luovien alojen yritysten yhteistyössä ideoituja makunystyröitä kutkuttavia kokonaisuuksia. Uudenlaisten yritysverkostojen yhteistyössä syntyy kulttuurin ohella gastronomian sekä ruoan ympärille kietoutuvia tapahtumia, koulutusta ja yrittäjyyttä. 

Tämän jälkeen kuultiin alueen ruoka-alan yrittäjien sekä tuottajien ajatuksia tulevaisuudesta. Jokainen heistä oli sitä mieltä, että laadukkaalle ja puhtaasti tuotetulle ruoalle on kysyntää myös tulevaisuudessa, mutta yrittäjän tulee kehittyä koko ajan tulevaisuutta ajatellen. 

Päivän päätti Ruokaviraston maaseudun kehittämisosaston johtaja Raisa Ikonen, joka kertoi tämän hetken tietoja uuden rahoituskauden valmistelusta ja alkamisesta. 

Lisätietoa Maatingista:
Maaseutukoordinaattori Henna Huovinen
henna.huovinen(a)ely-keskus.fi
p. 0295 026 604 

Maatinki on avoin kaikille maaseudun toimijoille, keskeisille sidosryhmille ja maaseudun kehittämisestä kiinnostuneille. Tilaisuuden tavoite on parantaa maaseudun toimijoiden yhteistyötä ja verkostoitumista sekä käsitellä maaseutuohjelman toimeenpanoa ja tavoitteiden toteutumista. Maatinki-kokoontumista pyritään järjestämään vähintään kerran vuodessa. Jos haluat liittyä kutsulistalle, laita viestiä osoitteeseen henna.huovinen(a)ely-keskus.fi


Päivitetty