Uutiset 2019

Helpotusta luvassa raskaan liikenteen kuljetuksille: kantatie 46 Heinolasta Kouvolan suuntaan kohenee huomattavasti (Häme, Uusimaa)

Kantatie 46 on Suomen teollisuudelle tärkeä yhteysväli ajettaessa Keski-Suomesta kohti KotkaHaminan satamaa. Ensi vuonna elinkeinoelämän kuljetukset helpottuvat, kun 19 kilometrin pituinen tieosuus Heinolan kirkonkylästä Kouvolan suuntaan paranee oikaisujen ja leventämisen myötä.

Päijät-Hämeen liitossa ja Heinolassa ollaan iloisia siitä, että kantatien parantamistoimenpiteet nyt toteutuvat.

"Hankkeen valmistumisen jälkeen liikenne tieosuudella on sujuvampaa ja turvallisempaa, mikä palvelee paitsi pitkämatkaista liikennettä myös paikallisen elinkeinoelämän kuljetuksia", liikenneasioiden erityisasiantuntija Jaana Martikainen Päijät-Hämeen liitosta arvioi.

"Yhteyden parantaminen tukee Heinolan perinteisesti vahvan bio- ja rakennustuoteteollisuuden meneillään olevaa uudistumista ja monipuolistumista", Heinolan kaupungin teknisen toimen johtaja Harri Kuivalainen kertoo.

Vilkkaalla tieosuudella kulkee vuorokaudessa keskimäärin 1200 ajoneuvoa, joista peräti neljännes on rekkoja. Tie on mutkainen ja mäkinen, joten rekat ovat joutuneet ottamaan vauhtia korkeisiin mäkiin ja hidastamaan kurveissa. Muu liikenne on sitten mukautunut tähän ja osa on lähtenyt ohittamaan, mikä on lisännyt turvallisuusriskejä.

Viimeisen vuoden aikana mutkat on laitettu suoriksi ja korkeisiin mäkiin louhittu tasaista uutta tietä. Uutta tietä on 12,5 kilometriä ja 6,5 kilometrin osalta vanhaa tietä on peruskorjattu ja tien leveyttä lisätty. Kyse on yli 11 miljoonan euron hankkeesta, joka käynnistyi edellisen hallituksen myöntämän lisärahoituksen turvin.

Tietyöt alkoivat viime vuoden huhtikuussa ja kaikki on valmista vuoden 2020 syksyllä. Tuolloin myös vanhat tierakenteet on purettu ja maisemoitu. Tavoitteena kuitenkin on, että liikenne pääsisi hyödyntämään uutta tietä mahdollisimman kattavasti jo kuluvan vuoden puolella. Nopeusrajoitus valmiilla tiellä tulee olemaan 80 km/tunnissa

 

 

Kantatien 46 kunnostukseen tutustuivat elokuun lopussa Päijät-Hämeen maakuntajohtaja Laura Leppänen ja Heinolan kaupunginjohtaja Jari Parkkonen.


Päivitetty