Uutiset 2019

ELY-keskus löysi potentiaalisia vientituotteita kilpailun kautta

Pietarissa Suomen pääkonsulaatissa palkittiin tänään 3.9. viisi suomalaista elintarvikeyritystä, joiden tuotteet pääsevät laajasti esille 14.9. alkavilla Suomi-päivillä Stockmann-tavarataloissa sekä pietarilaisen premium-kauppaketju Landin supermarketeissa Venäjällä.

Valtakunnallinen Vuoden suomalainen viestielintarvike Venäjälle -kilpailu järjestettiin keväällä ELY-keskuksen johdolla.

Kilpailun tärkeänä tavoitteena on auttaa yrityksiä saamaan näkyvyyttä ja pääsemään valtaville Venäjän markkinoille luomaan yhteyksiä ja tekemään kauppaa. Venäjällä asuu yli 140 miljoonaa ihmistä, joten markkinat ovat isot ja lisäksi lähellä. Venäjän EU:lle asettamista vastapakotteista johtuen Venäjälle ei voi vielä tällä hetkellä eläinperäisiä tuotteita, vihanneksia tai hedelmiä, mutta kaikkia muita elintarvikkeita voi viedä.

Kilpaluun osallistui yli 70 yritystä noin 200 tuotenimikkeellä. Voittajiksi valittiin seuraavat yritykset ja tuotteet:

Paras vegaaninen tuote: Bonne Juomat Oy, Lohja - Bonne Premium tyrniomenasose

Paras tuotemerkki: Helsinki Mills Ltd, Järvenpää - Rolled Oats

Paras makeistuote: Lakumesta Oy, Kouvola - Maitosuklaalakritsi

Paras marjajuoma: Riitan Herkku Oy / Dagsfood Oy, Mustasaari - Mustikkakeitto

Paras orgaaninen tuote: SunSpelt Oy, Mikkeli - Spelttimuro

Lisäksi Tähtikuoharit Oy Joensuusta palkittiin erityismaininnalla innovatiivisesta tuotteesta.

Lisätietoja: Carita Vastinesluoma, carita.vastinesluoma(at)ely-keskus.fi

Valokuvia: Tinnu Salonen, tinnu.salonen(at)ely-keskus.fi

Tiedote kokonaisuudesssaan: Venäjän elintarvikemarkkinoilla on sijaa suomalaistuotteille pakotteista huolimatta − ELY-keskus etsi potentiaalisia vientituotteita kilpailun kautta (3.9.2019)

Team Finland on yrityksille kansainvälistymispalveluita tarjoavien julkisten toimijoiden verkosto, joka auttaa suomalaisia yrityksiä maailmalle. Team Finland -verkoston palveluja ovat mm. tiedot eri markkinoista, rahoitus, neuvonta, koulutus, tapahtumat ja vienninedistämismatkat. Verkosto toimii eri puolella Suomea sekä maailmalla noin 100 toimipisteessä.

Kilpailu järjestettiin yhteistyössä ELY-keskusten (Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus), Työ- ja elinkeinoministeriön, Suomen Pietarin pääkonsulaatin, ProAgrian, Baltradingin, Stockmann Venäjän ja Suomalais-venäläisen kauppakamarin kanssa.


Päivitetty