Uutiset 2018

ELY-keskuksen asiantuntijoiden viestintävinkit: luonnonsuojelun ylitarkastaja Anne kertoo vinkkinsä Instagramiin (Pohjois-Savo)

Tässä juttusarjassa Pohjois-Savon ELY-keskuksen asiantuntijat kertovat kokemuksistaan erilaisissa viestintätilanteissa ja jakavat parhaat viestintävinkkinsä muille. Näin kannustamme asiantuntijoita hyödyntämään erilaisia tapoja tarjota tietoa asiakkaille ja osallistua keskusteluun.

Juttusarjasta löydät asiantuntijoiden kokemuksia ja vinkkejä esimerkiksi lehti- ja tv-haastatteluihin ja sosiaalisen median käyttöön. Toivomme, että näitä vertaisvinkkejä voi hyödyntää myös talomme ulkopuolella ja että ne innostavat kokeilemaan rohkeasti eri tapoja viestiä.

Tässä osassa Pohjois-Savon ELY-keskuksen luonnonsuojelun ylitarkastaja Anne Grönlund kertoo Instagramista. Anne päivittää kuvia Pohjois-Savon ELY-keskuksen tilille @elykeskus_pohjoissavo.

Anne kertoo kokemuksia Instagramin käytöstä:

Pohjois-Savon ELY-keskuksen Instagram-tili näytti heti mukavalta, kun se otettiin käyttöön. Ajattelin, että myös luonnonsuojeluasioista olisi hyvä kertoa Instagramin kautta jotain. Kuvia olen ottanut silloin tällöin. Kun näen jotain mielenkiintoista, mietin voisiko tämä olla tämä kiinnostavaa laajemminkin ja liittyykö havainto johonkin ajankohtaiseen teemaan.

Maastossa huomio voi kiinnittyä moneen asiaan, luonnon tai maiseman kauneuteen, harvinaiseen lajiesiintymään tai outoon ilmiöön. Kuvaan myös hetkiä, jolloin tehdään yhdessä asioita luonnon hyväksi. Mietitään esimerkiksi keinoja harvinaisen lajiesiintymän säilyttämiseksi tai suunnitellaan luontoarvot huomioivia reitistöjä.

Instagramissa voi tehdä omaa työtään tutuksi

Instagramin avulla saa näkyviin luonnonsuojelun kannalta tärkeitä ja ajankohtaisia aiheita. Luonnonsuojelutehtäviä voi myös tehdä tutuiksi. Toistaiseksi olen hyödyntänyt Instagramissa vain perinteisiä kuvia, mutta videot voisivat toimia joissain tilanteissa myös hyvin. 

Instagramin käytön alkukoulutuksella pääsi hyvin alkuun ja apua on saanut aina tarvittaessa.

Instagramin käyttö on helppoa ja innostavaa. Välillä tulee mietittyä sitä, että päivityksiin laittaa helposti vain positiivisia asioita ja tunnelmia. Todellisuus on kuitenkin monitahoisempi ja asioita voisi pyrkiä kuvaamaan monipuolisemmin eri näkökulmista.

Viisi vinkkiä muille

  1. Kuvaa ajankohtaisia asioita, ilmiöitä tai tapahtumia
  2. Mieti miten kuva liittyy laajempaan asiakokonaisuuteen
  3. Kuvan tunnelma on tärkeä, se jää usein parhaiten mieleen
  4. Kysy tarvittaessa lupaa kuvan käyttöön
  5. Lisää muutama asiaa hyvin kuvaava #

Pohjois-Savon ELY-keskuksen löydät Instagramista tunnuksella @elykeskus_pohjoissavo.

Juttusarjan muut vinkit:
Maahanmuuttopäällikkö Lisbeth kertoo vinkkinsä lehtihaastatteluun
Hydrobiologi Veli-Matti kertoo vinkkinsä radio- ja TV-haastatteluihin
Johtava vesitalousasiantuntija Tuulikki kertoo vinkkinsä Twitteriin
Maaseutupuolen asiantuntijat kertovat vinkkinsä tapahtumaan valmistautumiseen

 


Päivitetty