Uutiset 2017

Uutiset 2017

Elävää kuvaa ELY-keskuksen toiminnasta (Etelä-Savo)

Etelä-Savon ELY-keskus on kesän 2017 aikana tuottanut videoita ELY-keskusten YouTube-kanavalle. Videot käsittelevät laajasti eri aihepiirejä, kuten ympäristöä ja elinkeinoja.

Rakennerahastopalvelut rakentavat hyvinvointia yritystoiminnalla -videolla kerrotaan yrityksille tarjolla olevista rahoituspalveluista. ELY-keskus tukemassa yrityksiä kasvupolulla -videosarja puolestaan avaa ELY-keskuksen roolia itäsuomalaisten yritysten menestymisen takana.

Norppavideot opastavat veneilijöitä huomioimaan norpan vesillä liikkuessaan ja kertovat norpansuojelusta ja norppatutkimuksesta.

Videoilla käydään myös maastokäynnillä peltovalvonnan ja vesienhoidon asiantuntijoiden matkassa ja tutustutaan luomuvalvontaan sekä perinnemaiseman säilyttämiseen.

Tutustu videoihin:

Yritystoiminta

Rakennerahastopalvelut rakentavat hyvinvointia yritystoiminnalla

Itä-Suomen rakennerahastopalveluiden yksikön päällikkö Kalevi Pölönen kertoo, kuinka ELY-keskukset tukevat yritysten kilpailukykyä ja sitä kautta ihmisten hyvinvointia.

ELY-keskus tukemassa yrityksiä kasvupolulla – Case GoSleep Oy

GoSleep Oyn tavoitteena on vaihtaa lentokenttien tuottamattomat tuolit tuottaviin uni- ja työskentelyputkiin. ELY-keskus on mukana mahdollistamassa yrityksen matkaa maailmalle.

ELY-keskus tukemassa yrityksiä kasvupolulla – Case Lapinlahden Koneistus Oy

Lapinlahden Koneistus valmistaa erilaisia komponentteja konevalmistajille pääasiassa sorvaamalla ja jyrsimällä. Yrityksen tavoitteena on muuttua perinteisestä alihankkijasta asiantuntevaksi palvelutuottajaksi automatisoimalla osavalmistusta.

ELY-keskus tukemassa yrityksiä kasvupolulla – Case PEL-tuote Oy

PEL-tuote on rantasalmelainen peltotyökoneisiin erikoistunut yritys. ELY-keskus on ollut mukana sparraamassa yritystä sen kehittämis- ja kansainvälistymishankkeissa, ja myöntänyt niihin kehittämisavustusta.

ELY-keskus tukemassa yrityksiä kasvupolulla – Case Pelaser Oy

Pelaser Oy on pertunmaalainen laser- ja vesileikkaukseen erikoistunut yritys. Yritykseen hankittiin automaattinen Amada-särmäyspuristin, jolla on saatu nopeutettua tuotteiden toimitusaikoja.

Törkeen hyvä kesä liikutti mikkeliläisnuoria

Törkeen hyvä kesä 2017 -hanke tarjosi mikkeliläisille nuorille tekemistä ja uusia kokemuksia. Hanke on osa Hyvinvoinnin virtaa Mikkelissä -hanketta, joka on ELY-keskuksen ja Euroopan sosiaalirahaston rahoittama (ESR).

Ympäristö

Norpansuojelua sukupolvesta toiseen

WWF:n hallituksen jäsen Ismo Marttinen kertoo ihmisen ja norpan rinnakkaiselosta Etelä-Saimaalla ja antaa neuvoja vesillä liikkujille.

Riistakamerat valvovat norppakantaa

Itä-Suomen yliopiston tutkija Meeri Koivuniemi kertoo yksilöntunnistukseen perustuvasta kuvaseurannasta eli photo-ID -tutkimuksesta.

Huomioi saimaannorppa liikkuessasi vesillä

Video ohjeistaa vesillä liikkujia huomioimaan saimaannorpan. Videolla vesillä liikkuvat luonnonsuojeluasiantuntija Anni Rautio ja tutkija Meeri Koivuniemi.

Puruvesi on Etelä-Savon vesienhoidon kärkihanke

Etelä-Savon ELY-keskus johtaa useiden eri toimijoiden yhteistyössä toteutettavaa Puruveden Freshabit-hanketta. Hanke turvaa kansallisesti arvokkaan järven luonnontilan. Hankkeen käytännön toimintaa Puruvedellä esittelee videolla vesistöasiantuntija Pekka Sojakka.

Maaseutu ja maisema

Popup-laidunnuksella säilytetään perinnemaisemaa

Kulttuuriympäristö näkyväksi KYNÄ -hanke järjesti Mikkelin Kokkovuoren perinnemaisemaniityllä aidattoman pikalaidunnuksen, josta kertoo .  kertoo ProAgria Etelä-Savon biologi Saara Ryhänen.

Luomuvalvonnat takaavat laadun ja luotettavuuden

ELY-keskus valvoo luonnonmukaisesti viljeltyjä maatiloja. Hyvätuuli Highland -luomutilan Esko Rissanen kertoo omia näkemyksiään luomuvalvonnasta.

Maatalouden peltovalvontoja vauhdittaa uusi teknologia

Maataloustukien peltoalavalvonnoissa Etelä-Savossa on otettu käyttöön digitaaliset maastotallentimet, joita videolla esittelee johtava asiantuntija Ritva Vaittinen. Peltoalavalvonnoissa tarkastetaan, että tukiehdot täyttyvät.


Päivitetty