› Takaisin graafiseen esitykseen

Työelämän kehittäminen

Työelämän kehittäminen on osa innovaatiopolitiikkaa, ja sen rahoitus on osa teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus Tekesin tehtäväkenttää. Tekes julkisti 10.12.2009 uuden työorganisaatioiden kehittämisen rahoituksen (TYKE-rahoituksen). Se kannustaa suomalaisia työpaikkoja kehittämään työelämäinnovaatioita, tuottavuutta ja työelämän laatua. Rahoitus on jatkoa Työelämän kehittämisohjelman (Tykes) kehittämisprojektirahoitukselle.

Näytä lisää valtakunnallista tietoa Minimoi

Työelämän laatu

ELY-keskukset edistävät työelämän laatua ja tuottavuutta yhdessä muiden toimijoiden kanssa. ELY-keskukset myös jakavat työelämätietoa yrityksille ja työorganisaatioille.

Työelämän laatua ja osaamista kehittämällä voidaan tukea yritysten ja muiden työyhteisöjen kykyä ennakoida erilaisia toimintaympäristön muutoksia, parantaa tuottavuutta ja kilpailukykyä, turvata osaava ja jaksava työvoima sekä edistää henkilöstön työhyvinvointia. Hyvä työ, hyvät johtamiskäytännöt ja hyvä työn organisointi vaikuttavat yritysten liiketoimintamenestykseen.

Työelämän laadun parantaminen muodostuu kokonaisvaltaisesta kehittämisestä, jonka osatekijöitä ovat johtamisen ja esimiestyön kehittäminen, osaamisen systemaattinen ylläpito ja kehittäminen, liiketoiminta- ja työprosessien kehittäminen ja työhyvinvoinnin edistäminen.

TIETOA ALUEELTA

Työelämän kehittäminen - Lappi

Eri tukimuotojen avulla työelämää on mahdollista kehittää kokonaisvaltaisesti.

Tuottavuutta ja laatua yhteistyöllä Pohjois-Suomen yrityksiin -projektissa lisätään alueiden yrittäjien tietoisuutta monipuolisista tuki- ja palvelumahdollisuuksista ja niiden hyödyntämisestä sekä siitä, että toimintatapojen ja työelämän laadun kehittämisellä on positiivinen vaikutus toiminnan tuloksellisuuteen. Tarkoitus on auttaa sekä yrityksiä että yritysasiantuntijoita eri tilanteiden tunnistamisessa; mitä asiantuntijapalveluita ja rahoitusmuotoja yritysten kannattaa missäkin tilanteessa hyödyntää.

Hankkeen järjestämät koulutukset ja tilaisuudet löydät oikeassa palstassa olevan linkin takaa.


Päivitetty
Tulosta Tulosta
Jaa