Tiedotteet 2019

Matchmaking tapahtumassa teemana kansainvälisyys (Etelä-Pohjanmaa)

Seinäjoella järjestetään kansainvälisille työnhakijoille rekrytointitapahtuma joulukuun alussa. 

Osallistava tapahtuma on suunnattu kansainvälisyydestä kiinnostuneille työnantajille ja työnhakijoille. Erityisesti mukaan halutaan Etelä-Pohjanmaalla alueen kansainväliset korkeakouluopiskelijat, vastavalmistuneet ja pian valmistuvat opiskelijat. Lisäksi tärkeä kohderyhmä on täällä jo asuvat työtä hakevat ulkomailta muuttaneet henkilöt.

"Matchmaking -tapahtuma haluttiin toteuttaa siksi, että halusimme kansainvälisten osaajien ja alueen yritysten kohtaavan", toteaa Eliisa Rissanen ELY-keskuksesta. "Huoli niin osaavan työvoiman saatavuudesta, kuin korkeakoulutettujen kansainvälisten opiskelijoiden jäämisestä alueellemme on suuri", jatkaa Rissanen. 

Tapahtuman pohjalla oli keväällä toteutettu työnantajille suunnattu kysely työvoiman saatavuudesta ja halukkuudesta rekrytoida kansainvälisiä osaajia. "Suhdanteet ovat hieman muuttuneet ja yrityksien tilanteet elävät, halusimme silti tarjota kohtaamispaikan tapahtuman muodossa", kertoo Matti Keltamäki TE-toimistosta. "Etelä-Pohjanmaalla tämän tyylinen tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa", jatkaa Keltamäki. 

Tapahtuman yhtenä tavoitteena onkin turvata työvoiman saanti Etelä-Pohjanmaan alueella toimiville yrityksille. 

"Tällä hetkellä kiinnostuneita työnantajia on tullut jo mukavasti, mutta lisääkin saa tulla", kertoo tapahtuman fasilitaattori Mikko Korpela Crazy Town Oy:stä. Tapahtumasta ei ole tarkoituskaan tehdä massatapahtumaa, vaan pikemminkin osallistava ja haastaa osallistujia keskustelemaan rennossa ilmapiirissä. Tapahtumassa kuullaan yritysten rekrytointitarpeista ja suunnitelmista. Lisäksi tärkeää olisi saada työtä etsiville kansainvälisille osaajille työ- tai harjoittelupaikka. Tapahtumassa on myös mukana organisaatioita, jotka voivat auttaa työtä etsiviä työllistymisen kanssa. 

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä TE-palveluiden, ELY-keskuksen, Crazy Townin ja SeAMK:in kanssa.

Aika ja paikka: Seinäjoki Matchmaking 3.12. klo 12.00 - 15.30 Seinäjoki Areena

Lisätietoja: http://bit.ly/matchmaking2019

Yrityksen voi vielä ilmoittaa mukaan tapahtumaan osoitteessa: http://bit.ly/sjkmatchmaking

Opiskelijat ja työhakijat voivat ilmoittautua mukaan tapahtumaan osoitteessa: http://bit.ly/sjkmatchmaking312

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa Tommi Suvisalmi tommi.suvisalmi@sok.fi p. 050 527 5400

Eliisa Rissanen, ELY-keskus p. 0295 027 603

Matti Keltamäki, TE-toimisto p. 0295 046 561

Matleena Laaksonen, Crazy Town Oy p. 0443731932


Päivitetty