Tiedotteet 2019

Kirjalansalmen sillalle asennetaan sääasema 18.12. - liikenne ohjataan yhdelle kaistalle töiden ajaksi (Varsinais-Suomi)

Kirjalansalmen sillalle maantiellä 180 asennetaan monitoroinnin lisäantureita, mm. sääasema, Kaarinan puoleisen pylonin huipulle. Sääaseman asennustöiden johdosta liikenne joudutaan rajoittamaan yhdelle kaistalle ensi keskiviikkona 18.12. Asennustyö täytyy tehdä valoisaan aikaan, mutta työt on pyritty ajoittamaan päivän hiljaisempiin tunteihin. Liikenne rajoitetaan yhdelle kaistalle klo 10-14 väliseksi ajaksi. Sillalla on käytössä liikennevalot ja saattoauto. Sillan nopeusrajoitus alennetaan töiden ajaksi 30 km:iin/h. Tienkäyttäjien on syytä varautua ruuhkiin.   

Sääasemalla mitataan mm. tuulen ja jäänmuodostumisen vaikutusta nykyisen ja uuden suunnitteilla olevan sillan köysistöihin ja muihin rakenteisiin. Asennusten valmistelutyöt alkavat jo maanantaina 16.12., mutta näillä valmistelutöillä ei ole vielä vaikutusta liikenteeseen. Keskiviikkoaamuna 18.12. työt aloitetaan liikennejärjestelyjen valmisteluilla ja liikennevalot otetaan käyttöön klo 10.00. Liikennevalot tulevat sillan päihin penkereille, sillä liikennettä ei voi pysäyttää sillalle. Saattoautolla varmistetaan ajoneuvojen rajoituksen mukainen liikkuminen, jotta sillan eläminen ei häiritse nostokorissa työskentelyä. Töitä ei voi työturvallisuussyistä tehdä pimeään aikaan. Vaikka työt tehdään päivän hiljaisempina tunteina, liikenne tulee ruuhkautumaan.

LISÄTIETOJA   

- Varsinais-Suomen ELY-keskus: siltainsinööri Jari Nikki, p. 0400 821 596

- Destia Oy: työmaapäällikkö Pasi Oikarinen, p. 0400 925 911


Päivitetty