Tiedotteet 2018

Kyrönjoen jäät siirtyneet jokisuistoon, Lapuanjoella vesi on normaalia korkeammalla (Pohjalaismaakunnat)

19.4.2018 klo 20.40

Kyrönjoen yläosan tulvatilanne on ollut eilen keskiviikkona ajan rauhallinen, sillä Kurikan yläpuolisia tulvavesiä on kerätty Pitkämöön, jonka varastotilan on nyt käytetty.  Tekojärven täytön myötä vedenkorkeudet ovat Ilmajoella hieman laskeneet, eikä Kyrönjoen vesiä ainakaan toistaiseksi tarvitse johtaa pengerrysalueille. Lähipäivien säästä riippuu, onko pengerrysalueita käytettävä. Jalasjärvellä jääpatoriski on ohitse.

Kyrönjoen alaosalla jäät ovat siirtyneet valtatie 8 alapuolelle ja jääpatoriski on siirtynyt Skatilasta jokisuistoon. Vassorinlahden ja jokisuiston jääpatoriskiä on torstai-iltapäivän ajan pyritty vähentämään, kun Rajavartiolaitoksen ilmatyynyalus on rikkonut jäitä noin 15 kilometrin matkalta. Tulvakeskuksen ennusteiden mukaan vedenkorkeuden pitäisi Kyrönjoen alaosalla olla korkeimmillaan huomenna.

Lapuanjoella Kauhavan ja Uudenkaarlepyyn välillä vesi on korkeammalla kuin useisiin vuosiin. Tilanteen helpottamiseksi sulamisvesiä on ryhdytty ottamaan Hirvijärven tekojärveen.  Lapualla Poutun vedenkorkeus on noin puoli metriä alle tulvarajan.  Lähipäivien säästä riippuu, joudutaanko Kauhavalla ja Lapualla sijaitsevat pengerrysalueet ottamaan käyttöön.  

Lisätietoja:

  • Vesitalousasiantuntija Juhani Huhtamäki, puh. 0295 027 806
  • Ryhmäpäällikkö Tommi Mäki, puh. 0295 027 882
  • Projektipäällikkö Satu-Mikaela Burman, puh 0295 027 646

 


Päivitetty