Tiedotteet 2017

Pohjois-Karjalan maaseutuluotain – tuloksekas ensilento (Pohjois-Karjala)

Itä-Suomen yliopiston alue- ja kuntatutkimuskeskus Spatian maaseutubarometrin mukaan Pohjois-Karjalan maaseudulla arvostetaan palveluja ja sujuvaa arkea. Kehittämiskohteiden kärkeen nousivat jatkojalostuksen, luonnontuotealan, elintarvikkeiden viennin edistäminen, etäyhteyksiin perustuvien palvelujen sekä luomu-tuotannon edistäminen.

Spatia kysyi maaseudun näkymiä ja nousevia suuntia asiantuntija- ja kokemusraadilta, johon osallistui lähes 120 henkilöä. Raati antoi Pohjois-Karjalan maaseudulle kouluarvosanaksi 6,6. Maaseutua arvostetaan asuinpaikkana ja ympäristönä. Eniten kehitettävää nähtiin olevan työssä, osaamisessa ja elinkeinoissa.

- Barometrin tavoitteena on vahvistaa  ja monipuolistaa Pohjois-Karjalan maaseudun kehityksen seurantaa, ennakointia ja julkisuusprofiilia, kertoo Pekka Tahvanainen Pohjois-Karjalan ELY-keskuksesta. Kehitämme maaseutua maaseuturahaston hankkeiden avulla. Barometri antaa meille eväitä rahoituksen suuntaamiseen.

Kokemusperäinen tieto käyttöön

Spatia toteutti maaseutubarometrin osana Itä-Suomen yliopiston Pohjois-Karjalan maaseutuluotain kokeiluhanketta. Hanke on saanut rahoituksen maaseuturahastosta. Spatia kehitti hankkeessa prosessimaisen työtavan, jossa hyödynnetään tilastoja, tutkimusta sekä kokemus- ja asiantuntijatietoa. Työtapaa tullaan käyttämään myös jatkossa.

Maaseutuluotain-hankkeen raportti löytyy verkosta osoitteesta:

www.uef.fi/spatia/julkaisut

#maaseutu2020 #pohjoiskarjala #maaseutufi #maaseutu #maapuhuu


Lisätietoa    

Pohjois-Karjalan ELY-keskus, Maaseutu- ja energiayksikön päällikkö, Pekka Tahvanainen, puh. 02950 26107, pekka.tahvanainen@ely-keskus.fi

Alue- ja kuntatutkimuskeskus Spatia, Itä-Suomen yliopisto, Joensuun kampus, Projektitutkija Pasi Saukkonen, puh. 050 464 2534, pasi.saukkonen@uef.fi

Kuvapankit 

Maaseutu.fi: http://maaseutu.kuvat.fi/

https://maakaista.fi/etusivu/maakaista-info/kuvapankki


Päivitetty