Tiedotteet 2017

Laaja hakijoiden joukko mukana syksyn rahoituskierroksella (Itä-Suomi)

ELY-keskukselle saapui 22.9.2017 päättyneeseen hakuun 48 ESR ja 12 EAKR hakemusta. Hakemuksissa rahoitusta haettiin yhteensä 19 miljoonalla eurolla. Selvää piristymistä on tapahtunut hakemusten määrässä ja hankkeiden toimenpiteetkin kohdistuvat toivottuihin teemoihin. Hankkeet kohdistuivat eri maakuntiin euromääräisesti hyvin tasaisesti.

Yhteishankkeita ja uusia toimijoita ilahduttavasti

Kappalemäärinä Pohjois-Savoon kohdistuu 29, Pohjois-Karjalaan 17 ja Etelä-Savoon 22 hanketta. Osa hankkeista kohdistuu siis useampaan maakuntaan. Hankkeissa on myös nähtävissä ylialueellisten hankkeiden määrän kasvu. Hakemuksissa oli 8 hanketta joissa oli toimenpiteitä vähintään kahden maakunnan alueelle.

Erityisen ilahduttavaa on, että hakijoina hankkeissa on yhteensä 51 eri toteuttajaa. Eli yhteishankkeita on paljon ja hakijoiksi on löytynyt uusia toimijoita. Tähän kannustamme jatkossakin; yhdessä tekemiseen ja ilman aikaisempaa kokemustakin voi hanketta lähteä hakemaan. Lupaamme opastusta ja neuvoa uusille toimijoille!

Työllistymisen edistämiseen on haussa isoimmat euromäärät ja toimenpiteitä on esitetty hyvin laajasti, tällä kertaa myös pitkäaikaistyöttömyyteen liittyviä toimenpiteitä, aivan kuten on toivottu. Työvoiman liikkuvuuteen toivoisimme  jatkossa enemmän esityksiä. Samoin työelämän ulkopuolella olevien miesten aktivointiin tarvittaisiin hankkeita.

Ensimmäiset päätökset marraskuussa

Hakemusten käsittely on jo pitkällä ja rahoitusneuvottelut ovat monen hankkeen osalta jo pitkällä. Ensimmäiset päätökset haussa tulleisiin hakemuksiin tehdään marraskuun aikana.

Kansainvälinen haku

Euroopan sosiaalirahaston kansainväliseen hakuun valmistautuminen on käynnissä. Varsinainen haku toteutetaan toukokuussa 2018. ELY-keskus sai syyskuun haussa yhteensä 4 hakemusta jolla valmistellaan kansainvälistä kehittämisyhteistyötä toteuttavaa hanketta. Määrä on hyvä, mutta toukokuun hakuun voi osallistua vaikka ei olisikaan nyt hakenut valmistelevaa rahoitusta hankkeelleen.

Lisätietoja:
Rahoituspäällikkö Timo Ollila, p. 0295 026 695, timo.ollila(at)ely-keskus.fi, Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, EU-rahoitus/Itä-Suomen suuralue


Päivitetty