› Takaisin graafiseen esitykseen

Maaseudun yritysrahoitus

Maaseudun yritystukien näkökulmasta 95 prosenttia Suomen pinta-alasta on maaseutua. Uuden kaupunki-maaseutuluokituksen perusteella Suomen yrityksistä noin 30 prosenttia sijaitsee maaseudulla. Maaseudun yritystuet tarjoavat mahdollisuuksia monenlaisille yrityksille, aloittaville ja laajentaville, toimintansa kehittämiseen ja uudistamiseen. Maaseudun yritystukia voit hakea, vaikka et harjoittaisikaan maataloutta yritystoimintasi lisäksi. Yritysten perustamista ja investointeja tuetaan, jotta maaseudulle syntyisi lisää yritystoimintaa ja työpaikkoja ja sitä kautta elinvoimaa maaseudulle. Tuki ei kuitenkaan saa vääristää kilpailua.

Yritystukea haetaan ELY-keskukselta tai paikalliselta Leader-toimintaryhmältä. Hakija voi ottaa yhteyttä kumpaan tahansa toimijaan päästäkseen asiassa eteenpäin. Maaseudun yritystoimintaa tuetaan EU:n maaseuturahastosta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014-2020 kautta.

Hyrrä- ja Nekka-palveluissa sekä elintarvikeilmoitusten lomakepalvelussa tulossa muutoksia Katso-tunnistautumiseen ja valtuutukseen

TIETOA ALUEELTA

Maaseudun yritysrahoitus - Keski-Suomi

Rahoitus koskee koko Keski-Suomea lukuun ottamatta Jyväskylän keskusta-aluetta (ks. kartta aluerajauksesta tästä).

Rahoitusta voivat saada mikro- ja pienyritykset investointeihin ja yrityksen perustamiseen tai  toimivan yrityksen liiketoiminnan uudistamiseen. Keskisuurille yrityksille tukea voidaan myöntää silloin, kun tuettavan toimenpiteen lopputuote on maataloustuote. Maatila voi hakea rahoitusta toiminnan monipuolistamiseen maatalouden ulkopuolelle. Tuen kohteena voi olla esimerkiksi puun jatkojalostus, metallityöt, lämpöyrittäjyys ja energiapuun korjuu. Leader-ryhmät käyttävät yritysrahoituksensa kohdentamisessa pääosin samoja suuntaamisperusteita kuin ELY-keskus.

Maaseutuohjelman yritysrahoituksen suuntaamiseen Keski-Suomessa voit tutustua oikealla alueelliset linkit -kohdasta.

Esite: 10 FAKTAA KESKI-SUOMEN MAASEUTUOHJELMAN YRITYSRAHOITUKSESTA

 

Tilastoja:

Maaseudun investointituet 2014
Maataluden investointituet 2013
Maatalouden investointituet 2012
Maatalouden investointituet 2011

Rahoituspäätökset 2014
Rahoitustukipäätökset 2013
Rahoitustukipäätökset 2012
Rahoitustukipäätökset 2011

 

Yritysrahoitusinfo 19.1.2016, materiaalit


Päivitetty