Koronavirusepidemian vaikutus ELY-keskusten palveluihin

ELY-keskusten asiakaspalvelu

Koronavirus vaikuttaa myös ELY-keskusten asiakaspalveluun. THL:n ja Aluehallintoviraston antamien ohjeiden ja suositusten mukaisesti vältämme kanssakäymistä ja tilaisuuksien järjestämisiä mahdollisuuksien mukaan tartuntojen määrän hillitsemiseksi. Sähköiset asiointipalvelumme ovat käytössä 24/7.

Tarkempaa lisätietoa asiassasi voit tiedustella alueesi ELY-keskuksesta:

Yrittäjille apua koronavirustilanteesta johtuviin vaikeuksiin

Hallitus valmisteli mittavan tukipaketin yrityksille koronavirusepidemian haittojen torjumiseksi. ELY-keskuksille myönnettiin lisärahoitus yritysten kehittämisavustuksiin. Lisärahoituksella tuetaan pk-yrityksiä, jotka ovat kärsineet koronaviruksen aiheuttamista markkina- ja tuotantohäiriöistä. Avustus on käytettävissä koko maassa.

ELY-keskukset tukevat pienyrityksiä, jotka ovat kärsineet koronaviruksen aiheuttamista markkina- ja tuotantohäiriöistä ympäri maata.  Tiistaina 31.3.2020 avautui avustusmuoto yrityksille, jotka työllistävät 1-5 työsuhteessa olevaa henkilöä. Huom! Tämän tukimuodon haku päättyy 8.6.2020. Rahoitusta voidaan myöntää kaikkien toimialojen pienyrityksille lukuun ottamatta maa-, kala- ja metsätaloutta sekä maataloustuotteiden jalostusta.

Maaseudun yrityksille, alkutuotantoon ja kalatalousyrityksille avautuivat omat tukimuodot 18.5.2020, näiden haku jatkuu edelleen:

Tuet ravitsemisalan yrittäjille:

Lue lisää:

Yritys-Suomi

Talousapu neuvontapalvelu neuvoo maksuvaikeuksiin joutuneita yrityksiä

Talousapu neuvontapalvelusta saat myös ohjeita miten toimia koronakriisin yritystoiminnalle aiheuttamissa tilanteissa.

Yritys-Suomi-puhelinpalvelu neuvoo alkavia ja toimivia yrityksiä yritystoiminnan eri vaiheissa

ELY-keskusten yrityspalvelut joustavasti ja tehostetusti yritysten tukena

ELY-keskusten yrityspalveluja eli yrityksen kehittämisavustusta, yritysten toimintaympäristön kehittämisavustusta, alueellista kuljetustukea ja yritysten kehittämispalveluja voi hakea normaalisti. Myös avustusten ja tukien myöntäminen ja maksaminen tapahtuvat normaaliin tapaan. Palvelujen hinnoitteluun on tullut muutoksia. Analyysi- ja Konsultointi-palvelujen tukitasoa nostetaan väliaikaisesti siten, että palveluista jää yritykselle maksettavaksi 30 euroa + alv/konsultointipäivä.

 

 

 

Päivitetty