Maaseudun kehittämishankkeet

Maaseudun hanketukien avulla tehdään maaseudusta parempi paikka asua, elää ja yrittää. Onko sinulla idea, jonka avulla parantaisit oman seutusi viihtyvyyttä?

Maaseuturahastosta voi löytyä apua, jos haluat parantaa kotikyläsi laajakaistayhteyksiä tai kehittää siellä tarjottavia palveluja, lisätä alueen harrastusmahdollisuuksia, kunnostaa kulttuuri- tai luontokohteen tai vahvistaa verkkoyhteyksiä. Koulutus- ja tiedonvälityshankkeet mahdollistavat muun muassa maaseudun asukkaiden ja yritysten kouluttamista tai uusien tuotantomenetelmien esittelyä.

Rahoitusta haetaan sähköisesti Hyrrä-palvelussa. Aloittaa kannattaa kuitenkin ottamalla yhteyttä oman alueen ELY-keskukseen tai Leader-ryhmään.

Hyrrä- ja Nekka-palveluissa sekä elintarvikeilmoitusten lomakepalvelussa tulossa muutoksia Katso-tunnistautumiseen ja valtuutukseen

ELY-keskusten asiantuntijoiden yhteystiedot:

TIETOA ALUEELTA

Maaseudun kehittämishankkeet - Pohjanmaa ja Keski-Pohjanmaa

Maaseudun elinkeinoelämän kehittämiseen ja viihtyvyyden lisäämiseen tähtäävät kehittämis- ja investointihankkeet ovat tärkeä osa maaseudun kehittämistä. Tietoa hanketuista, katso oikealla "Muualla verkossa".

Hakija
Tukea voi saada julkis- tai yksityisoikeudellinen yhteisö, kuten oppilaitos, järjestö, kyläyhdistys tai osuuskunta.

Valintaperusteet
ELY-keskukset käyttävät  hankkeiden valinnassa valintaperusteita. Valintaperusteiden käytön tarkoituksena on varmistaa hakijoiden tasapuolinen kohtelu, parempi taloudellisten resurssien käyttö ja toimenpiteiden kohdentaminen unionin tavoitteiden mukaisesti maaseudun kehittämiseen. (linkki oikealla: Hankkeiden valintakriteerit)

Jatkuva haku
Kehittämishankkeita voi hakea jatkuvasti, mutta ne valitaan rahoitettavaksi valintajaksoittain (linkki oikealla: Päätös valintajaksoista).

Sähköinen hakeminen
Tukien hakeminen tapahtuu pääasiassa sähköisesti Hyrrä-palvelussa. Hyrrä-palvelussa on helppo tehdä hakemus, seurata asian käsittelyä ja selata omia hakemustietoja. Kirjautumiseen tarvitaan Katso-tunniste, jonka käytöstä löytyy lisätietoa osoitteesta www.yritys.tunnistus.fi.

Kannattaa olla yhteydessä ELY-keskuksen maaseutuohjelman asiantuntijoihin jo hankkeen suunnitteluvaiheessa.
 

Hanketukia käsittelevät henkilöt Pohjanmaan ELY-keskuksessa:

Vaasassa:

Tukipäätökset

  • Petri Svanbäck, puh. 0295 028 632
  • Harriet Hermans, puh. 0295 028 561

Maksupäätökset

  • Noora Koskenmäki, puh. 0295 028 654
  • Maj-Len Vestergård, puh. 0295 028 645

Kokkolassa:

Tukipäätökset

  • Sirkku Wacklin, puh. 0295 028 642

Maksupäätökset

  • Ari Rauta, puh. 0295 028 611

s-posti: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi


Päivitetty