Maaseudun kehittämishankkeet

Maaseudun hanketukien avulla tehdään maaseudusta parempi paikka asua, elää ja yrittää. Onko sinulla idea, jonka avulla parantaisit oman seutusi viihtyvyyttä?

Maaseuturahastosta voi löytyä apua, jos haluat parantaa kotikyläsi laajakaistayhteyksiä tai kehittää siellä tarjottavia palveluja, lisätä alueen harrastusmahdollisuuksia, kunnostaa kulttuuri- tai luontokohteen tai vahvistaa verkkoyhteyksiä. Koulutus- ja tiedonvälityshankkeet mahdollistavat muun muassa maaseudun asukkaiden ja yritysten kouluttamista tai uusien tuotantomenetelmien esittelyä.

Rahoitusta haetaan sähköisesti Hyrrä-palvelussa. Aloittaa kannattaa kuitenkin ottamalla yhteyttä oman alueen ELY-keskukseen tai Leader-ryhmään.

Hyrrä- ja Nekka-palveluissa sekä elintarvikeilmoitusten lomakepalvelussa tulossa muutoksia Katso-tunnistautumiseen ja valtuutukseen

ELY-keskusten asiantuntijoiden yhteystiedot:

TIETOA ALUEELTA

Maaseudun kehittämishankkeet - Etelä-Savo

Etelä-Savon ELY-keskus rahoittaa maaseudun kehittämishankkeita Manner-Suomen maaseutuohjelman rahoituksella. Etelä-Savon ELY-keskuksen koordinoimana Etelä-Savoon on tehty oma alueellinen maaseudun kehittämissuunnitelma "Etelä-Savo - sinivihreän talouden ennakkoluuloton edelläkävijä", jossa kerrotaan alueellisesta kehittämisestä ja sen painopisteistä vuosiksi 2014 – 2020.

Kehittämishankkeisiin haetaan rahoitusta uudella ohjelmakaudella pääasiassa sähköisesti Hyrrä-järjestelmän kautta. Rahoitettavat hankkeet valitaan toimenpidekohtaisten valintakriteerien perusteella. Kehittämishankkeita voi hakea jatkuvasti, mutta ne valitaan rahoitettavaksi valintajaksoittain. Valintajaksoja tulee olemaan kolme vuodessa.

Kannattaa olla yhteydessä ELY-keskuksen maaseutuohjelman asiantuntijoihin jo hankkeen suunnitteluvaiheessa. Yhteystiedot oikealla palstalla.


Päivitetty