Maaseudun kehittämishankkeet

Maaseudun hanketukien avulla tehdään maaseudusta parempi paikka asua, elää ja yrittää. Onko sinulla idea, jonka avulla parantaisit oman seutusi viihtyvyyttä?

Maaseuturahastosta voi löytyä apua, jos haluat parantaa kotikyläsi laajakaistayhteyksiä tai kehittää siellä tarjottavia palveluja, lisätä alueen harrastusmahdollisuuksia, kunnostaa kulttuuri- tai luontokohteen tai vahvistaa verkkoyhteyksiä. Koulutus- ja tiedonvälityshankkeet mahdollistavat muun muassa maaseudun asukkaiden ja yritysten kouluttamista tai uusien tuotantomenetelmien esittelyä.

Rahoitusta haetaan sähköisesti Hyrrä-palvelussa. Aloittaa kannattaa kuitenkin ottamalla yhteyttä oman alueen ELY-keskukseen tai Leader-ryhmään.

Hyrrä- ja Nekka-palveluissa sekä elintarvikeilmoitusten lomakepalvelussa tulossa muutoksia Katso-tunnistautumiseen ja valtuutukseen

ELY-keskusten asiantuntijoiden yhteystiedot:

TIETOA ALUEELTA

Maaseudun kehittämishankkeet ­­– Häme

Kehittämishanke voi olla

  • Koulutusta ja tiedonvälitystä
  • Yhteistyötä elinkeinojen kehittämiseksi
  • Maaseudun palveluiden ja kylien kehittämistä tai investointeja

Tutustu esitteisiin


Hanketoimijan käsikirja

Maaseutuvirasto on julkaissut hanketoimijan käsikirjan, jossa on ohjeita niin tuen hakemiseen, hankkeen toteutukseen kuin raportointiin liittyen. Käsikirjaan on hyvä tutustua jo hankkeen valmisteluvaiheessa.

Hankkeiden valintajaksot

Maaseudun yritys- ja hanketukia voi hakea jatkuvasti, mutta hakemukset otetaan käsittelyyn valintajakson päättymisen jälkeen. Ohjelmakauden viimeiset hanketukien valintajaksot Hämeen ELY-keskuksessa ovat

  • 1.11.2019- 31.3.2020
  • 1.4.2020- 30.9.2020

Yritysryhmähankkeisiin sovelletaan hanketukien valintajaksoja. Valintajakson päättymisen jälkeen hankkeet pisteytetään valintakriteereitä käyttäen ja parhaat hankkeet valitaan rahoitettaviksi. Valintajaksoilla käytettävissä olevista määrärahoista tehdään erilliset päätökset valintajaksojen päättymisen jälkeen. Valintajaksot ovat ohjelmakauden viimeiset, joten niiden jälkeen ei välittömästi käynnisty uutta valintajaksoa.                                                                                                                                                  

Hankkeiden valinta

Hankkeiden valinnassa käytetään valintakriteerejä, jotka ovat käytössä kaikissa ELY-keskuksissa. Valintaperusteiden käytön tarkoituksena on varmistaa hakijoiden tasapuolinen kohtelu, parempi taloudellisten resurssien käyttö ja toimenpiteiden kohdentaminen maaseutuohjelman tavoitteiden mukaisesti maaseudun kehittämiseen. Voit tutustua hankkeiden valintaperusteisiin tästä

Viestintä

Hyvä viestintä on onnistuneen hankkeen edellytys. Hankkeen toiminnasta ja EU:n rahoitusosuudesta hankkeessa tulee viestiä tarkoituksenmukaisella tavalla. Alla olevasta linkistä löytyvät ohjeet mm. logojen käyttöön tiedotusmateriaalissa. Viestinnän työkalupakki sisältää valmiita pohjia, joita voi käyttää hankkeen viestinnässä.


Päivitetty