Maaseudun kehittämishankkeet

Maaseudun hanketukien avulla tehdään maaseudusta parempi paikka asua, elää ja yrittää. Onko sinulla idea, jonka avulla parantaisit oman seutusi viihtyvyyttä?

Maaseuturahastosta voi löytyä apua, jos haluat parantaa kotikyläsi laajakaistayhteyksiä tai kehittää siellä tarjottavia palveluja, lisätä alueen harrastusmahdollisuuksia, kunnostaa kulttuuri- tai luontokohteen tai vahvistaa verkkoyhteyksiä. Koulutus- ja tiedonvälityshankkeet mahdollistavat muun muassa maaseudun asukkaiden ja yritysten kouluttamista tai uusien tuotantomenetelmien esittelyä.

Rahoitusta haetaan sähköisesti Hyrrä-palvelussa. Aloittaa kannattaa kuitenkin ottamalla yhteyttä oman alueen ELY-keskukseen tai Leader-ryhmään.

ELY-keskusten asiantuntijoiden yhteystiedot:

TIETOA ALUEELTA

Maaseudun kehittämishankkeet - Uusimaa

Uudenmaan ELY -keskus rahoittaa maaseudun kehittämishankkeita Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman rahoituksella. 

ELY-keskukset käyttävät hankkeiden valinnassa valintaperusteita. Valintaperusteiden käytön tarkoituksena on varmistaa hakijoiden tasapuolinen kohtelu, parempi taloudellisten resurssien käyttö ja toimenpiteiden kohdentaminen maaseutuohjelman tavoitteiden mukaisesti maaseudun kehittämiseen.

Hanketuen osalta ei ole laadittu erillistä alueellista ohjeistusta, vaan hakemukset pisteytetään valtakunnallisten ohjeiden mukaan. Menestyvä elinkeinoelämä ja elinkeinojen kehittäminen on alueen painopiste, jolloin hankkeelle on etua, mikäli siinä ovat yritykset aidosti mukana, ja jos hankkeessa on yksityistä rahoitusta.

 

Maaseutuohjelman hanketukien valintajaksot ovat:

  • 1.6.201931.3.2020
  • 1.4.30.9.2020

 


Lisätietoja:

Juha Mäkinen, 0295 021 110, juha-k.makinen(at)ely-keskus.fi
Maria Konsin-Palva, 0295 021 081, maria.konsin-palva(at)ely-keskus.fi


Päivitetty