› Takaisin graafiseen esitykseen

Kalatalous

ELY-keskus on kalatalousasioista vastaava alueviranomainen. ELY-keskusten tehtäviin kuuluvat:

 • yleinen kalatalousedun valvonta vesi- ympäristölupaprosesseissa
 • kalataloudellisiin velvoitteisiin liittyvät tehtävät
 • kalatalousalueiden toiminnan ohjaus ja valvonta
 • kalastuslain mukaisista luvista ja kielloista päättäminen
 • vesistöjen kalataloudellinen kunnostaminen
 • vapaa-ajan kalatalouden ja kalastusmatkailun kehittäminen
 • elinkeinokalatalouden rahoitus
 • ammattikalastuksen edistäminen ja merialueen saalisseuranta
 • kalastuslain ja Euroopan yhteisen kalastuspolitiikan mukaiset valvontatehtävät

Ajankohtaista

Kalataloustehtävien hallinnointi on keskitetty 1.1.2015 alkaen kolmeen ELY-keskukseen. Keskittäminen ei vaikuta asiakkaille tarjottavaan palveluun, vaan ELY-keskusten kalatalouspalveluja tuotetaan samoissa toimipaikoissa kuin aiemminkin.

 • Varsinais-Suomen ELY-keskus vastaa rannikon kalataloustehtävistä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Uudenmaan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa.
 • Pohjois-Savon ELY-keskus vastaa Järvi-Suomen kalataloustehtävistä Pohjois-Savon, Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen maakunnissa.
 • Lapin ELY-keskus vastaa Pohjois-Suomen kalataloustehtävistä Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa.

Asiantuntijat

TIETOA ALUEELTA

Kalatalous - Järvi-Suomi

Pohjois-Savon ELY-keskus vastaa Järvi-Suomen kalatalousasioista Pohjois-Savon, Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Hämeen alueilla.

 

Ajankohtaista - Järvi-Suomi

Uutisrysä: Järvi-Suomen kalatalouspalveluiden uusin tiedostuslehti 1/2020.
Tutustu lehteen tästä linkistä (doria.fi)

PERUTTU: Pohjois-Savon kalatalousaluepäivä 25.3.2020;  kutsu ja ohjelma sekä esitykset (nähtävissä päivien jälkeen).

Etelä-Savon kalatalousaluepäivä 27.2.2020; kutsu ja ohjelma sekä esitykset (nähtävissä päivien jälkeen).

Pohjois-Karjalan kalatalousaluepäivät 31.1.-1.2.2020; ohjelma sekä esitykset; Päivien avaus (Timo Turunen), Osakaskuntien yhdistämiseen vauhtia hankerahoituksella (Teemu Hentinen), Muutama ajatus kalatalousalueen viestinnästä (Markku Tuomainen), Käyttö- ja hoitosuunnitelmien hyväksymisprosessi (Heli Peura), Vaelluskalojen palautus ja kärkihankkeet uudella hallituskaudella (Jouni Tammi), Kalatalouskeskuksen kalastuksenvalvonta (Mervi Paajanen), Menettämisseuraamus (Timo Turunen), Kuha - vaelluskala? (Hannu Huuskonen), Sähköinen luvanvalvonta mahdollistaa virtuaalisen pyydysmerkin (Matti Kinnunen), Yhtenäisluvat kuntoon -hanke (Janne Tarkiainen), Kaupallisten kalastajien puheenvuoro (Jukka Pusa), Kalanviljelyn kuulumiset (Kari Kujala), Metsähallituksen kuulumiset (Eero Hakala) ja Kalastusmatkailun haasteet ja mahdollisuudet Pohjois-Karjalassa (Matti Pasanen).

Kanta-Hämeen, Pirkanmaan ja Päijät-Hämeen kalastusaluepäivä 23.11.2018, ohjelma sekä esitykset; Kalatalouden ajankohtaiset asiat ja kalastuslain muutosesitys (Jorma Kirjavainen), Kalastusalueen toiminnan purkaminen (Jenny Fredrikson), Kalatalousalueen ensimmäinen kokous ja vuosi (Hannu Salo), Mikä on KALPA? Kalatalousalueille uusi työkalu (Ismo Kolari), Mikä on vähän hyödynnettyjen kalalajien saalispotentiaali? (Timo Ruokonen) sekä Työkaluja käyttö- ja hoitosuunnitelman laadintaan: hoito-opas, käyttö- ja hoitosuunnitelman runko ja pilottihanke Päijänteellä (Matti Salminen).

 

Saimaan uhanalaiset lohikalat -sivustolta löydät mm. ajankohtaista tietoa kalastamisesta Ala-Koitajoella, Pielisjoella ja Vuoksen vesistössä.


Päivitetty