Kalastus Tenojoella

Ajankohtaista:

Tenojoen kalastuslupia vapautuu myyntiin perjantaina 1.6. klo 15.

Tenojoen kalastusmatkailijoiden kalastuslupakiintiöön vapautetaan joitakin ulkopaikkakuntalaisten kiinteistönomistajien varaamattomia lupia myytäväksi näiden lupien varaustilanteen kehittymisen seurannan perusteella. Luvat jakautuvat jokaiselle kalastusalueelle ja viikkojaksoille. Suosituimmille alueille ja viikoille lupia ei kuitenkaan ole paljoa tarjolla. Ulkopaikkakuntalaisille kiinteistönomistajille jää kuitenkin vielä riittävästi lupia varattavaksi koko kalastuskaudeksi.

Lisäksi kalastuskauden alkaessa, joka perjantai klo 15 vapautuu seuraavalle viikolle myyntiin lunastamattomia kalastuslupia. Tavoitteena on saada käytettyä mahdollisimman hyvin Suomen puolen lupakiintiö, joka on 11 000 kalastusvuorokautta (5 500 venelupaa ja 5 500 rantalupaa).

Teno-info esite 2018 on valmistunut ja se löytyy tämän sivun oikean palkin ylälaidasta.

Tenojoen kalastusluvat myydään nettikaupasta sivulta  www.tenonkalaluvat.fi  Lupasivuille voi käydä kirjautumassa jo aikaisemmin ja ilmoittamassa viimevuotiset saalit, jos ne ovat jääneet ilmoittamatta.  Uutena asiana lupakaupassa voi myös ostaa kalastuslupia kalakavereilleen. Tässä linkki luvan osto-ohjeisiin (pdf, 727kt).

Jos maksujen kanssa on ollut-, tai tulee jotain epäselvyyksiä, ensisijaisesti niistä pyydetään ilmoittamaan sähköpostitse osoitteeseen: info@tenonkalaluvat.fi

Lisää tietoa asiasta tiedotteissa:

Lue myös Twitterissämme tietoa asiaan liittyen.

Vahvistetut paikallislupien myyntipäivät seuraavasti:

Karigasniemi 23-24.5 klo 12.00-16.00 ja 18.00-21.00 molempina päivinä. (Ke-to)

Nuorgam 26 5. Samat myyntiajat (lauantai)

Utsjoki 28.5 maanantaina alkaa virallinen, lehdessä ilmoitettavaksi tuleva päivä sekä paikallisille, että ulkopaikkakuntalaisille.

Karigasniemi 16-17.6. Samat kellonajat, kuten toukokuussa. (Lauantai-sunnuntai).

Tekstiä päivitetty 14.5.2018

Lisätietoja:
Kalatalousasiantuntija Kare Koivisto, puh. 0295 037 067 (lomalla 20.8.2018 saakka).

Ursula Waltari (paikallisluvat) puh. 050-3963713

Peppiina Huhtala (kiinteistönomistajien luvat) puh. 0295 037 035
 

Älä levitä lohiloista!

Ylä-Lapin vesistöjen alueelle tuotavien veneiden, kanoottien sekä kaikkien kalastusvälineiden- ja tarvikkeiden tulee olla täysin kuivia tai desinfioituja ennen niiden käyttämistä (MMM:n asetus 1376/2004). Desinfiointiasemia tulee käyttää aina, jos on vähänkin epäilystä veneiden tai välineiden, esimerkiksi kahluuhousujen tai haavien puhtaudesta.

Gyrodactylus salaris on noin 0,5 mm:n pituinen lohen iholla elävä loinen, jota ei voi havaita paljain silmin. Loista tavataan yleisesti Itämereen laskevissa joissa, missä sen ei ole todettu aiheuttavan lohenpoikasille kuolleisuutta. Atlanttiin laskevien jokien lohikannoilla ei ole vastustuskykyä loisen lisääntymistä vastaan. Loinen onkin aiheuttanut lohen jokipoikasten kuolleisuutta lähes 40 joessa Norjassa. Tarkempaa tietoa loisesta ja sen torjunnasta on Tenoinfo -esitteessä ja Ruokaviraston sivuilla.

Desinfiointipisteet

Inarin kalasataman kalastusvälineiden desinfiointipiste on avoinna ajalla 18.6. - 3.8.2018 arkipäivisin klo 10 - 18. Iltaisin ja viikonloppuisin Inarissa desinfiointia suorittaa myös Neste-huoltamo.

Lisäksi desinfiointi palveluita on saatavilla kaikissa Tenojoen lupapisteissä (löytyvät myös Teno-info esitteestä) sekä Ivalon SEO-huoltamolla ja Näätämöjokivarressa Sevetin baarissa.

Tenojoen lupapisteet, joissa kaikissa desinfiointimahdollisuus:

 • Kalastajan Majatalo, Karigasniemi
 • Juha Lohi, Seitala  
 • Tenon Tunturituvat ky, Tanssijoki
 • Tenon Kalastus- ja Eräpalvelu, Yläköngäs
 • Lomakylä Valle, Utsjoki
 • Uulan Säästö, Utsjoki
 • Tenon Lohituvat, Niemelä
 • Pub Restaurant Rastigaisa, Utsjoki
 • Vetsituvat, Vetsikko
 • Vetsikon leirintämökit, Vetsikko
 • Tenon Lohiranta, Niittyranta
 • Nuorgamin Lomakeskus, Nuorgam

TIETOA ALUEELTA

Yllä olevan valtakunnallisen tiedon lisäksi asiasta ei ole täydentävää tietoa valitulta alueelta.
Päivitetty