Euroopan maaseuturahasto

Maaseudun kehittämistä rahoitetaan Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta (maaseuturahasto). Sen tavoitteena on kestävä kasvu, elinkeinojen kehittäminen ja elämänlaadun parantaminen maaseudulla. Maaseutuohjelman hyöty kohdentuu viljelijöille, maaseudun yrityksille ja maaseudun asukkaille sekä koko ympäristölle.

Maaseuturahaston varoja myönnetään Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman ja Ahvenanmaan maaseudun kehittämisohjelman kautta. Ohjelmakaudella 2014-2020 on tarjolla reilut 8 miljardia euroa paremman maaseudun kehittämiseksi. Tukea voi hakea maaseudulla toimivien yritysten kehittämiseen ja muun muassa ympäristön tilaan, palveluihin ja viihtyisyyteen liittyviin kehittämishankkeisiin.

Ohjelman rahoituksen hyödyntämisessä neuvovat käytännössä kuntien maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueet, ELY-keskukset ja paikalliset Leader-ryhmät, jotka myöntävät rahoitusta omien kehittämispainotustensa mukaisesti. Tuet maksetaan Maaseutuviraston kautta.

 

TIETOA ALUEELTA

Euroopan maaseuturahasto - Keski-Suomi

Ajankohtaista:

Maksatushakemusvolyymi kasvaa, käsittelyajat pidentyvät
Maaseuturahaston yritys- ja hanketukien maksatusvolyymi on lisääntynyt tänä vuonna Keski-Suomessa. Täytä hakemus huolellisesti, nopeutat sen käsittelyä. Lue lisää tiedotteesta

 

Keski-Suomessa maaseudun kehittämistä ohjaa Keski-Suomen alueellinen maaseudun kehittämissuunnitelma 2014 - 2020. Keski-Suomen maaseudun kehittämisen strategisina painopisteinä ovat  uudistuva yrittäjyys, monimuotoinen maaseutuasuminen, metsistä on moneksi ja potkua maatalousyrittämiseen.

Asiantuntijat Keski-Suomen ELY-keskuksessa


Päivitetty