Tuetulla kasvulla luodaan uusia työpaikkoja alueelle

Saariselällä sijaitsee yritys, joka on erikoistunut ikimuistoisten elämysten tarjoamiseen ulkomaalaisille matkailijoille. Oli sitten kyse nukkumisesta revontulikodassa revontulten alla tai seikkailusta lumisissa Lapin metsissä. Wilderness Safaris Saariselkä aloittaa kolmannen talvikautensa tulevana kautena.

Lasikattoiset kodat sijaitsevat rivissä Wilderness Safaris Saariselällä. Kuva: Wilderness Safaris Saariselkä

Yrittäjän äänessä paistaa innostus ja ylpeys yrityksen menestykseen.

−  Palvelu on kaiken ydin. Meillä on ympärivuorokautinen vastaanotto ja revontulihälytyspalvelu. Edellisellä kaudella henkilökuntamme puhui 17 eri kieltä, kertoo toinen yrityksen omistajista Markku Inkilä.

Yrityksellä on tällä hetkellä 240 majoituspaikkaa revontulikodassa. Majoituskapasiteetin lisäämiselle olisi tarvetta, sillä kysyntää majoitukselle riittää.

Kasvu luo uskoa tulevaisuuteen

Wilderness Safaris Saariselkä on luonut alueelle paljon uusia työpaikkoja. Yrityksessä on tällä hetkellä 10 kokoaikaista työntekijää. Tämän lisäksi yritys työllistää kausiluontoisesti noin 40-50 henkeä. Omien työntekijöidensä lisäksi yritys työllistää epäsuorasti lukuisia paikallisia mm. rakennusinvestointiensa kautta. Yrityksen rakennusinvestoinnit on toteutettu alihankintana paikallisilta toimijoilta. Lapin ELY-keskus ja maaseuturahasto ovat olleet mukana mahdollistamassa rakennusinvestointeja, sillä yritykselle on myönnetty investointitukea.

Yrityksen usko tulevaisuuteen ja matkailuvirtojen saapumiseen Suomen Lappiin on kovassa. Tiedustellessa tulevaisuudesta saan tyhjentävän vastauksen:

−  Ihmiset ovat tulleet tänne viimeiset 30 vuotta, miksi he lopettaisivat tulemisen yhtäkkiä?

− Ihmiset haluavat kokea uniikkeja kokemuksia ja ovat valmiita maksamaan niistä, jatkaa Inkilä.

Ikimuistoisia kokemuksia Lapista

Yritys panostaa markkinointiin, ja on läsnä matkailumessuilla ja markkinointimatkoilla. Tärkeä markkinoinnin väline on myös TripAdvisor-sivusto, johon matkailijat voivat kirjoittaa kokemuksiaan yrityksistä. Wilderness Safaris Saariselän TripAdvisor-sivu on kaunista luettavaa. Toinen toistaan upeampia kokemuksia on jaettu. Italialainen Matteo kirjoittaa sivustolla:

We stayed just one night in the village during our trip in Finland. The place is amazing, an authentic paradise. The Aurora accommodation are so romantic with a great view on the northern sky and the wood through the glass roof. We saw the aurora directly from our bed. The room was clean and warm. During the night the village was very quiet. The food served at the restaurant is typical from Lapland (we had an unforgettable soup). We will remember forever the beautiful day we spent there.

Valtakunnallisesti on todettu, että maaseuturahoituksen yritysrahoitus saa liikkeelle vähintään nelinkertaisen määrän yritysten omia varoja. Tämä pätee myös Lapissa, vaikka tuen taso onkin aavistuksen muuta maata korkeampi; on kuitenkin hyvä muistaa, että ihan kaikkiin yrityksen rahoitustarpeisiin maaseuturahoitusta ei myönnetä.

Maaseuturahaston yritysrahoituksesta voi lukea lisää maaseutu.fi -sivustolta.

Teksti: Iida Vesterinen

Kuvat: Wilderness Safaris Saariselkä

Päivitetty