› Takaisin graafiseen esitykseen

ELY-keskukset

ELY-keskusten alueellisille sivuille  voi siirtyä valitsemalla ylävalikosta viraston tai ylhäältä oikealta Valitse alue -kohdasta halutun alueen.

ELY-keskukset edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskusten arvoja ovat asiakaslähtöisyys, osaaminen, yhteistyö ja avoimuus.

ELY-keskuksissa on kolme vastuualuetta:

- elinkeinot, työvoima ja osaaminen
- liikenne ja infrastruktuuri
- ympäristö ja luonnonvarat

Kolmen vastuualueen ELY-keskukset: Lappi, Pohjois-Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Pirkanmaa, Varsinais-Suomi, Uusimaa, Pohjois-Savo ja Kaakkois-Suomi.

Kahden vastuualueen ELY-keskukset (elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualue sekä ympäristö ja luonnonvarat -vastuualue): Häme, Kainuu, Pohjois-Karjala ja Etelä-Savo.

Yhden vastuualueen ELY-keskukset (elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualue): Pohjanmaa ja Satakunta.  

ELY-keskukset kuuluvat työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalaan. Keskuksia ohjaavat työ- ja elinkeinoministeriön lisäksi sisäasiainministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, ympäristöministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö sekä Väylävirasto. ELY-keskukset toteuttavat myös Ruokaviraston, Maahanmuuttoviraston ja Business Finlandin tavoitteita.

ELY-keskukset on perustettu 1.1.2010 ja niihin on koottu entisten TE-keskusten, alueellisten ympäristökeskusten, tiepiirien, lääninhallitusten liikenne- ja sivistysosastojen sekä Merenkulkulaitoksen tehtäviä. Osa tehtävistä siirtyi saman aikaan perustettuihin aluehallintovirastoihin.

TIETOA ALUEELTA

Organisaatio - Pohjois-Karjala

Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on  valtionhallinnon alueellinen kehittämis- ja palvelukeskus.

Puhelinvaihde: 0295 026 000
Sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen johto

 • Ylijohtaja: Ari Niiranen
 • Elinkeinot, työvoima ja osaaminen: johtaja Ari Niiranen
 • Ympäristö ja luonnonvarat: johtaja Janne Kärkkäinen
 • Hallintojohtaja: Heli Määttänen

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen palvelut ja tehtävät jakaantuvat kahdelle vastuualueelle:

Elinkeinot, työvoima ja osaaminen

 • yritysten neuvonta-, rahoitus- ja kehittämispalvelut
 • maaseutuyrittäjyys ja maaseudun elinvoimaisuus, kalatalous
 • elinkeinoelämän ja innovaatioympäristön kehittäminen
 • työmarkkinoiden toiminta ja työllisyys (mm. TE-toimiston ohjaus)
 • osaaminen
 • maahanmuutto, maahanmuuttajien kotouttaminen ja työllistyminen

Vastuualueen yksiköiden päälliköt:

 • Maaseutu ja energia: Pekka Tahvanainen
 • Työllisyys ja osaaminen: Ulla Mauranen

Ympäristö ja luonnonvarat

 • ympäristönsuojelu
 • alueidenkäyttö, rakentamisen ohjaus ja kulttuuriympäristön hoito
 • luonnon monimuotoisuuden suojelu ja kestävä käyttö
 • vesivarojen käyttö ja hoito
 • ympäristötiedon tuottaminen ja -tietoisuuden edistäminen

Vastuualueen yksiköiden päälliköt:

 • Ympäristövastuu: Ari Heiskanen
 • Luonto ja alueidenkäyttö: Sirkka Hakalisto

ELY-keskuksessa on seuraavat toiminnot:

 • Yhteiset palvelut (mm.  strategian valmistelutehtävät, oikeudelliset palvelut ja viestintä)
 • Maksatustoiminto

Liikenne- ja infrastruktuuri -vastuualueen tehtävät hoidetaan Pohjois-Karjalan osalta Pohjois-Savon ELY-keskuksessa.


Asset julkaisija

« Takaisin

Express-vuoroja Parainen-Turku välille 12.8.2019 alkaen asiakkaiden toiveesta (Varsinais-Suomi)

Express-vuoroja Parainen-Turku välille 12.8.2019 alkaen asiakkaiden toiveesta (Varsinais-Suomi)

Paraisten ja Turun välillä liikennöi 12.8.2019 alkaen entisten 801 ja 901-904 linjojen lisäksi uusi 802 express/ pikavuoro. Pikavuoro ottaa matkustajia kyytiin Paraisten linja-autoasemalta ja Kalkkitien pysäkiltä ja ajaa sen jälkeen pysähtymättä Turkuun. Nousu- ja jättöpysäkkien määrän rajoittamisella tavoitellaan lyhyempää matka-aikaa. Kyse on kokeilusta, ja jos pikavuoro osoittautuu suosituksi, vuorojen hankintaa voidaan jatkaa kokeilun jälkeenkin. Toive pikavuoromaisista joukkoliikenneyhteyksistä tuli asiakkailta Paraisten kaupungin strategiatyön yhteydessä. Pikavuorojen lipputuotteet ja matkan hinta ovat samat kuin muissakin 801 ja 901-904 vuoroissa. Uudet pikavuorot tunnistaa TLO:n aikatauluista merkinnästä x.

Paraisten kaupungin strategiatyön yhteydessä nousi esille asukkaiden toivomista nopeista pikavuoromaisista joukkoliikenneyhteyksistä Paraisten ja Turun välillä, jotka mahdollistavat erityisesti sujuvan työmatkustamisen. Pikavuorot päätettiin lisätä nykyiseen, TLO Oy:n operoiman, Parainen-Turku joukkoliikenteen liikennöintisopimukseen. Liikenteen kustannuksista vastaavat Paraisten kaupunki ja ELY-keskus.

Pikavuorojen toimivuudesta kerätään tietoa syksyn aikana. Mikäli reitissä, aikataulussa tai pysäkeissä ilmenee muutostarpeita, niitä on mahdollista muuttaa. Paraisten kaupunki on alustavasti sitoutunut kokeiluun vuodeksi. Jos pikavuoro osoittautuu suosituksi, vuorojen hankintaa voidaan jatkaa. Joukkoliikenteen tarjonta Paraisilta Turkuun ei ole pikavuorojen myötä heikentynyt, vaan pikavuorot on hankittu entisten vuorojen lisäksi.

Pysäkit ja reitti

Tunnuksella 802 ajavat pikavuorot lähtevät Paraisilta Turkuun klo 7:00 ja 8:10. Turun suunnasta pikavuorot lähtevät takaisin Paraisille 16:05 ja 17:30. Autojen kiertoon liittyvistä syistä myös klo 7:50 on pikavuoro Turusta Paraisille.

Pikavuoroissa on rajoitettu määrä nousu- ja poistumispysäkkejä. Paraisilla kyytiin voi nousta linja-autoasemalta ja Saaristotiellä sijaitsevalta Kalkkitien pysäkiltä. Turussa pois voi jäädä Kupittaan asemalla, yliopiston kohdalla ja linja-autoasemalla. Toiseen suuntaan nousu- ja jättöpysäkit ovat samat. Nousu- ja jättöpysäkkien rajoitetulla määrällä pyritään ennen kaikkea nopeuteen. Matka-aika on arviolta 40 min, kun normaalisti matka Paraisilta Turkuun kestää n. 45-50 minuuttia.

Reitti ajetaan Kupittaan kautta, koska alueella on isoja työnantajia ja sen merkitys työpaikka -ja opiskelualueena ylipäätään on kasvussa. Aikataulujen osalta on tähdätty siihen, että Turussa ollaan kahdeksan ja yhdeksän pintaan.  Vuoroja ei ole synkronoitu VR:n aikataulujen kanssa. Autojen määrää olisi pitänyt kasvattaa, mikäli olisi tavoiteltu syöttöyhteyksiä junaan. Tämä puolestaan on kustannuskysymys.

Parainen-Turku aikataulut löytyvät TLO Oy:n www-sivuilta www.tlo.fi ja Matkahuollon aikataulupalvelusta. Uudet pikavuorot tunnistaa TLO:n aikatauluista merkinnästä x.

Pikavuorojen lipputuotteet ja matkan hinta ovat samat kuin muissakin 801 ja 901-904 vuoroissa.

Lisätietoja liikenteestä:

- TLO Oy, Hannu Lehmus, p. 0400 522 222

Lisätietoja hankinnasta:

- Varsinais-Suomen ELY-keskus, Markus Kivelä, p. 050 396 3107 ja Soile Koskela, p. 040 749 5899

 


Päivitetty